Šta bi sa Duvanskim i hotelom "As"

U dopisu Stankoviću poslanik podsjeća na izvještaj Anketnog odbora koji mu je uručen direktno na jednoj od plenarnih sjednica
86 pregleda 1 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.07.2018. 19:39h

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović tražio je od Vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića informacije o tome koje je mjere tužilaštvo preduzelo do sada povodom skupštinskih zaključaka o kupoprodaji Duvanskog kombinata (DKP) i povodom privatizacije u Novom duvanskom kombinatu, kao i o prodaji hotela “As” u Perazića dolu.

U dopisu Stankoviću poslanik podsjeća na izvještaj Anketnog odbora koji mu je uručen direktno na jednoj od plenarnih sjednica. U izvještaju Anketnog odbora navedeno je da je postupak prodaje DKP-a bio nezakonit, na štetu imovine kompanije, javnog interesa i interesa manjinskih akcionara i zaposlenih. U izvještaju je predloženo da se preduzmu aktivnosti da se ugovor o prodaji nepokretnosti DKP-a kompaniji “Zetagragnja” proglasi ništavnim, kao i da Skupština sprovede mjere za utvrđivanje odgovornosti državnih funkcionera, potpisnika sporazuma o uslovima prodaje i o prodaji sa pratećim aneksima i dostavi VDT-u na dalje postupanje dokumentaciju kojom je Anketni odbor raspolagao prilikom sprovođenja parlamentarne istrage, kao i detaljne zapisnike sa sjednica.

Skupština je 2016. godine zaključkom tražila da VDT u skladu sa ingerencijama izvrši neophodne radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti za štetu nastalu izdavanjem nevažeće bankarske garancije.

Damjanović je tražio i informacije u vezi postupanja tužilaštva povodom izgradnje kontrolno-mjernog centra na Dajbabskoj gori, kao i povodom skupštinskih zaključaka u vezi kontrolnog saslušanja u spovođenju koncesione politike.

VDT treba da dostavi i informaciju o toku postupka nakon završenog izviđaja u premetu “Ramada” koji se vodi po krivičnoj prijavi protiv predsjedsjednika parlamenta Ivana Brajovića.

Bonus video: