Dukat mlijeko dobilo još jednu potvrdu kvaliteta

Dukat je, sa 11 proizvodnih pogona u Hrvatskoj i jugoistočnoj Evropi, vodeća mliječna industrija u Hrvatskoj i regionu
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2013. 12:28h

Međunarodni institut za degustaciju i kvalitet proizvoda (iTQi) dodijelio je Dukat svježem i trajnom mlijeku ugledne Superior tejst nagrade za vrhunski kvalitet i savršen ukus.

Iz kompanije su saopštili da su vodeći međunarodni kulinarski majstori ovogodišnju prestižnu nagradu dodijelili Dukatovom svježem mlijeku s 3,2 odsto mliječne masti i trajnom s 2,8 odsto mliječne masti.

Dukatova mlijeka su, kako se navodi u saopštenju, jedina s područja regiona koja su se našla u društvu vrhunskih svjetskih robnih marki koje krase zlatne zvjezdice Superior tejst.

Dukat koji posluje u okviru francuske kompanije Laktalis, ujedno i najveće svjetske mliječne grupe, već 15 godina snabdijeva crnogorsko tržište svojim proizvodima.

"Ovogodišnje priznanje međunarodnih kulinarskih znalaca još je jedna potvrda vrhunskog kvaliteta i ukusa Dukatovog mlijeka koje svakodnevno prepoznaju potrošači“, rekli su iz kompanije.

Dukat je, sa 11 proizvodnih pogona u Hrvatskoj i jugoistočnoj Evropi, vodeća mliječna industrija u Hrvatskoj i regionu. Kompanija poslovanje temelji na preradi mlijeka najvišeg kvaliteta, proizvedenog na domaćim mliječnim farmama.

"Kao najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj, Dukat sarađuje s više od šest hiljada proizvođača od kojih godišnje otkupi više od 200 miliona litara sirovog mlijeka”, kazali su iz kompanije.

Međunarodni institut za degustaciju i kvalitet proizvoda je vodeća nezavisna organizacija šefova i somelijera koja ocjenjuje kvalitet prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta. Radi se o „slijepom testiranju“, u kojem kulinarski stručnjaci proizvode ocjenjuju na bazi izgleda, mirisa, teksture, ukusa kao i ukupnog osjećaja uživanja u proizvodu.

Bonus video: