Tačno je da Đukanović omiljene privatne medije pušta da rade na crno

Direktor “Vijesti” Željko Ivanović je ocijenio da premijer ostaje dosljedan u naumu da neistinu, ako je ponovi sto puta, može da pretvori u istinu
0 komentar(a)
Pobjeda performans, Foto: Boris Pejović
Pobjeda performans, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.05.2013. 11:53h

Premijer Milo Đukanović je juče prozvao privatne medije da ne rade u skladu sa zakonom i da ne registruju pune plate prilikom isplate zaposlenima.

Vršilac dužnosti direktora i glavnog urednika “Dana” Mladen Milutinović tvrdi u izjavi “Vijestima” da ta medijska kuća “posluje prema zakonskim poropisima i redovno izmiruje obaveze prema državi”.

Direktor “Vijesti” Željko Ivanović je ocijenio da premijer ostaje dosljedan u naumu da neistinu, ako je ponovi sto puta, može da pretvori u istinu.

“A kolika je neistina u pitanju govori činjenica da od 166 zaposlenih u našoj kompaniji nema niti jedan zaposleni koji radi za iznos minimalne plate, a kamoli da se bilo kome od zaposlenih uplaćuju doprinosi na minimalnu platu”, izjavio je Ivanović.

S druge strane, dodao je Ivanović, ne bih mogao tvrditi da premijer nije, ovim povodom, u pravu kada su u pitanju desetine TV i radio stanica koje podržavaju njegov režim.

“A koje mjesecima ne isplaćuju plate, a godinama, da ne kažem decenijama, za veliki dio zaposlenih obračunavaju minimalce. Premijer naravno nikada nije poslao tužioce da provjere te medije, ali zato ih već šest godina drži na iskonstruisanom slučaju 'Vijesti'”, ocijenio je Ivanović.

On je poručio da su u “Vijestima” ponosni jer su uvijek plaćali državnom budžetu više nego svi ostali privatni mediji zajedno.

“I umjesto da zbog toga budemo nagrađeni od strane premijera, on nam šalje tužioce svako malo, javno iznesenim neistinama nas opanjkava i sumnjiči”, naglasio je Ivanović.

Direktor “Dnevnih novina” Boris Darmanović nije juče odgovarao na pozive “Vijesti” u vezi sa pitanjem da li ta medijska kuća radi zakonito kada je u pitanja isplata zarada zaposlenima.

Bonus video: