Mitrović se prijavio za petog člana Senata DRI

U Senatu DRI sada su tri člana Milan Dabović, Branislav Radulović i Dragiša Pešić koji je preuzeo rukovođenje vrhovnom revizijom nakon odlaska Ivaniševića
155 pregleda 8 komentar(a)
Predrag Mitrović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Predrag Mitrović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.05.2013. 15:07h

Bivši direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma Predrag Mitrović potvrdio je “Vijestima” da se prijavio na konkurs za petog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI) koje je ostalo upražnjeno nakon što je doskorašnji prvi čovjek vrhovne revizije Miroslav Ivanišević podnio ostavku.

Administrativni odbor Skupštine je na posljednjoj sjednici odlučio da raspiše konkurs za to upražnjeno mjesto, a danas bi trebao da utvrdi predlog odluke o imenovanju četvrtog člana Senata.

To mjesto upražnjeno već tri godine i za njega su se prijavili sudija Višeg suda Biljana Vuksanović, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Dragoslav Minić, i dva kandidata koja su zaposlena u DRI Radule Žurić i Neli Ćuković.

Na Administrativnom odboru je otvoreno pitanje kada će se pokrenuti procedura za imenovanje predsjednika Senata DRI. Predsjednik tog skupštinskog tijela i poslanik DPS-a Radivoje Nikčević predložio je da se to pitanje riješi nakon izbora petog člana Senata koje bi prema njegovoj procjeni moglo da se završi u junu.

U Senatu DRI sada su tri člana Milan Dabović, Branislav Radulović i Dragiša Pešić koji je preuzeo rukovođenje vrhovnom revizijom nakon odlaska Ivaniševića.

U javnom pozivu za imenovanje petog člana Senata navedeno je da može biti pravnik sa pravosudnim ispitom i najmanje 10 godina radnog iskustva u pravnoj struci ili najmanje isto toliko godina u obavljanju pravnih poslova u državnoj službi. Za ekonomistu je definisano da treba da ima položen stručni ispit za revizora ili računovođu ili najmanje 10 godina radnog iskustva u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.

Bonus video: