Dosta su nas šišali, nećemo da ćutimo

Zahtijeva se od Fonda rada da riješi sve zahtjeve koji su dobijeni od radnika u Bijelom Polju povodom isplate otpremnina i socijalnog programa
86 pregleda 0 komentar(a)
protest bijelo polje, Foto: Vesko Belojević
protest bijelo polje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.03.2012. 08:29h

Organizacioni odbor protesta koji je 5. marta održan u Bijelom Polju je precizirao ranije zahtjeve koji su upućeni prema nadležnima u Opštini i državi.

Odbor traži da se poveže staž svim radnicima koji su usljed stečaja i kao tehnološki višak završili na Birou rada i to od momenta uvođenja stečaja sve do regulisanja tog statusa.

Traži se upisivanje radničkih akcija svima koji imaju pravo na to, da se isplate otpremnine onima koji su usljed stečaja ostali bez posla u iznosu od 500 do 800 eura po godini staža, te da se podrže zahtjevi bjelopoljskih invalida rada koji su u štrajku i da im se reguliše status isto kao kolegama u centralnom i južnom dijelu države.

Odbor traži da se ispitaju sve privatizacije u Bijelom Polju i poručuje građanima da Elektroprivredi plaćaju dio računa za utrošenu skupu i jeftinu struju sa PDV-om bez ostalih stavki

Zahtijeva se od Fonda rada da riješi sve zahtjeve koji su dobijeni od radnika u Bijelom Polju povodom isplate otpremnina i socijalnog programa, kao i invalida rada koji traže iznose od 24 do 36 zarada. Ukoliko Fond rada u roku od dva mjeseca pozitivno ne riješi sve prispjele zahtjeve, tražiće se ukidanje te institucije.

Odbor traži da se ispitaju sve privatizacije u Bijelom Polju i poručuje građanima da Elektroprivredi plaćaju dio računa za utrošenu skupu i jeftinu struju sa PDV-om bez ostalih stavki.

"Nećemo da plaćamo tuđe račune i gubitke za struju. Građanima poručujemo da ne dozvole da im ekipe Elektrodistribucije isključuju struju nego da svoja potraživanja ostvaruju redovnim putem preko suda jer je to zakonska institucija kojoj se vjeruje. Protivimo se povećanju PDV i smanjenju plata i penzija. Dosta su nas šišali i strizali, a mi smo ćutali. Kada su krenuli da nam kožu deru, digli smo glas jer nas boli", poručili su predstavnici radnika u Odboru Svetozar Čabarkapa, Mirsada Mećirović, Vukoman Simović, Dragan Šćepanović, Lazar Knežević, Vule Komarica i Rasim Čelebić.

Bonus video: