Radnici "Jastreb mlina" bez primanja čak 17 mjeseci

Direktor fabrike Goran Kalezić “Vijestima” je kazao da je sa radnicima postigao dogovor i da za štrajk neće biti potrebe
81 pregleda 0 komentar(a)
Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 13.03.2012. 17:45h

Zaposleni u d.o.o. „Jastreb mlina” - Spuž u srijedu će jednočasovnim štrajkom u krugu fabrike upozoriti rukovdstvo kompanije da će, ako im do prvog aprila ne budu ispunjeni zahtjevi stupiti u generalni štrajk.

Radnici ove fabrike, njih oko 30, platu nijesu primali već 17 mjeseci, a toliko im nisu ni uplaćivani doprinosi.

U saopštenju sindikalne organizacije te fabrike navodi se da je štrajk upozorenja način da zaposleni konačno skrenu pažnju na nagomilane probleme koji ih tište i da zaštite svoje profesionalne i ekonomsko-socijalne interese.

S obzirom na to da im od oktobra 2010. godine nisu uplaćivani obavezni doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje i osiguranje po osnovu nezaposlenosti, oni ne mogu koristiti usluge javnog zdravstva, a zbog toga, navodi se u saopštenju, trpe i oni i članovi njihovih porodica.

Predali tužbu

Vasilije Đurčević, predsjednik sindikalne organizacije, "Vijestima" je kazao da su zbog 17 neisplaćenih zarada predali tužbu i da će svoja prava potraživati sudskim putem, a da od rukovodstva fabrike traže da im isplati zaradu za februar ove godine.

"Zbog višemjesečnog neprimanja zarada ugrožena nam je egzistencija, a svakodnevno dolazimo na posao i izvršavamo svoje radne obaveze. Juče smo se sreli sa direktorom fabrike Goranom Kalezićem i razgovarali o problemu. Obećao je da će sve uplatiti, ali ipak mi ćemo danas štrajkovati od 8 do 9 u krugu fabrike, a ako štrajk upozorenja ne da očekivane rezultate od prvog aprila počećemo sa generalnim štrajkom" kazao je Đurčević.

Direktor fabrike Goran Kalezić “Vijestima” je kazao da je sa radnicima postigao dogovor i da za štrajk neće biti potrebe.

Bonus video: