Vektra Aviation izbjegla stečaj

Sudija Ivan Kovačević presudu je strankama poslao poštom, a u kratkom telefonskom razgovoru “Vijestima“ nije želio da saopšti kako je presudio
57 pregleda 0 komentar(a)
dragan brković, Foto: Arhiva Vijesti
dragan brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.03.2012. 08:22h

Privredni sud odbio je zahtjev OTP faktoringa i Crnogorske komercijalne banke (CKB) za uvođenje stečaja u kompaniji Vektra Aviation zbog nevraćenog kredita sa kamatama u ukupnom iznosu od oko 1,2 miliona eura, saznaju “Vijesti“ nezvanično.

Za desetak dana, ovo je druga odluka Privrednog suda u korist biznismena Dragana Brkovića.

Sudija Ivan Kovačević presudu je strankama poslao poštom, a u kratkom telefonskom razgovoru “Vijestima“ nije želio da saopšti kako je presudio.

Advokati OTP-a su uzalud Sudu, tokom prošle sedmice, prigovorili na najnoviji dopis Centralne banke o stanju na računima Vektre Aviation i tražili od suda njegovu dopunu, ali taj njihov zahtjev na kraju nije uvažio.

Računi Vektre Aviation su bili u blokadi od avgusta prošle godine do 17. januara ove godine.

Vektra Aviation je 13. maja prošle godine podnijela tužnu protiv OTP-a zbog nepoštovanja dijela Ugovora o kreditu sa tom kompanijom. Tome je prethodio zahtjev CKB-a za prinudnom naplatom duga u iznosu od 1.187.698 eura, na ime nevraćenog kredita sa kamatama, što je izvršno odjeljenje Privrednog suda prihvatilo, ali je to rješenje oboreno pred višom sudskom instancom Apelacionim sudom Crne Gore.

Najvjerovatnije je poništenje ovog rješenja Vektru Aviation, za sada, i spasilo stečaja, jer je njen advokat u međuvremenu dostavio dokaz da su računi te kompanije ipak aktivni.

Bonus video: