Konsultativno saslušanje o cijeni struje i tarifnim paketima 28. februara: "Da se Sekulić pozove na sjednicu"

Na sjednicu su, kako je saopšteno iz Skupštine, pozvani predstavnici Ministarstva ekonomije, Regulatorne agencije za energetiku (RAE) i Elektroprivrede (EPCG)
391 pregleda 0 komentar(a)
Sekulić, Foto: Saša Matić
Sekulić, Foto: Saša Matić

Konsultativno saslušanje o utvrđivanju cijena električne energije i određivanju tarifnih paketa biće održano 28. februara na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Na sjednicu su, kako je saopšteno iz Skupštine, pozvani predstavnici Ministarstva ekonomije, Regulatorne agencije za energetiku (RAE) i Elektroprivrede (EPCG).

Zahtjev za konsultativno saslušanje podnijeli su poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD).

“U cilju pribavljanja potrebnih informacija koje su od posebnog interesa za građane, predlažemo da na sjednicu Odbora pozovete ministarku ekonomije, Dragicu Sekulić, rukovodstvo EPCG i predstavnike RAE“, navodi se u zahtjevu.

Zahtjev su potpisali poslanici DPS-a, Nikola Rakočević i Branko Čavor, kao i poslanik SD-a, Boris Mugoša.

EPCG je donijela odluku o povećanju cijena električne energije od 1. marta, a glavni razlog za njeno donošenje je, kako su kazali predstavnici kompanije, značajan rast cijena struje na međunarodnim berzama.

Bonus video: