Hotel Nikšić u Sutomoru prodat za 2,3 miliona eura

Preduzeće "Laković" odustalo od daljeg nadmetanja kada su predstavnici firme Sato ponudili deset hiljada eura više
314 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Nikšić, Foto: Anto Baković
Hotel Nikšić, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 20.04.2013. 13:59h

Novoosnovana podgorička firma Sato juče je na nadmetanju u Privrednom sudu dala najbolju ponudu i kupila sutomorski Hotel Nikšić za 2,3 miliona eura.

Taj hotelski objekat dio je imovine HTP Onogošta u stečaju, prvobitno procijenjen na dva miliona. Kupac se obavezao da će licitacionu cijenu isplatiti u roku od 30 dana.

Javno nadmetanje firme Sato, koju je zastupao Mirko Đurić, i kompanije Laković koju je predstavljao Komnen Laković trajalo je čak devet licitacionih krugova skoro 40-ak minuta.

Učesnici su bili uslovljeni pravilom da tokom nadmetanja u licitacionim krugovima mogu nuditi cijenu za najmanje 10.000 eura višu od konkurentske.

Đurić je tokom licitacije u dva navrata tražio pauzu od po pet minuta da bi se konsultovao sa partnerom, kako da postupa u nadmetanju, a stečajni upravnik HTP-a Dragan Smolović mu nije dozvolio treću pauzu.

Laković je nakon petog kruga cijenu u dva navrata dizao na veći iznos od minimalnog, najprije sa 2,15 miliona na 2,21milion, a potom i na 2,29 miliona eura.

Oba puta Đurić je odgovorio sa po 10.000 eura više, nakon čega Laković nije želio više da licitira za cijenu veću od 2,3 miliona već konkurentu čestitao kupovinu.

Firma Sato je osnovana 10. aprila, a njeni vlasnici navedeni u registru privrednih subjekata sa po polovinu udjela su Ana Perišić i Slobodan Đurić.

Njihov ovlašćeni predstavnik Mirko Đurić po izlasku iz sudnice objasnio je da iza ovog projekta stoje dvije domaće firme, ali njihove nazive nije juče želio da otkrije.

Đurić je naveo da žele sa inostranim partnerom iz Finske hotelskom grupacijom Sato da realizuju svoje planove u Sutomor .

“Sa licencom Sato grupacije iz Helsinkija planiramo veliku rekonstrukciju hotela koja je predviđena urbanističkim planom. Nivo usluge koji je pao sa tri na dvije zvjezdice, planiramo opet da je vratimo, a onda uslugu podignemo na još veći nivo”, objasnio je Đurić.

Hotel ima oko 5.000 kvadrata, a stečajni upravnik je upoznao kupca da postoji sudski spor u vezi sa jednim dijelom imovine.

Sem sutomorskog hotela, drugi atraktivan dio imovine Onogošta čine hoteli Teuta u Risnu, koji je sada nuđen za 7,8 miliona, i Onogošt u Nikšiću za koji je početna cijena bila četiri miliona. Fond HLT je upravljao hotelima do stečaja.

Bonus video: