Crna Gora uključena u projekat Odmor za sve

"Cilj je da upoznamo Crnu Goru sa nekim novim kategorijama klijenata, pogotovo onima koji iz raznih razloga ne mogu u sezoni da borave u našim zemljama"
171 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2013. 13:13h

Projekat Holiday4all, kojim se promovišu destinacije i sadržaji u vansezonskom turizmu u Srbiji i Crnoj Gori, trebalo bi da doprinese produženju sezone i omogući svima koji nijesu u mogućnosti da putuju u turističkoj sezoni.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore NTOCG uključila se u taj projekat sa Turističkom organizacijom Srbije i Dunavskim centrom za kompetenciju koja se bavi razvojem turizma duž cijelog toga te rijeke.

Direktor NTOCG, Saša Radović kazao je na jučerašnjoj prezentaciji da je projekat baziran na Kalipso modelu koja je inicirala i finansirala Evropska komisija.

On je naveo da je Crna Gora prepoznata kao ljetnja turistička destinacija, pa projekat predstavlja priliku da se turisti upoznaju sa zemljom i van sezone.

"Čitav projekat namijenjen je posebnim grupama ljudi, među koje spadaju mladi od 18 do 30 godina, koji nijesu još finansijski moćni, kao i porodice sa većim brojem članova koje su pod izvjesnim finansijskim pritiskom"

"Cilj je da upoznamo Crnu Goru sa nekim novim kategorijama klijenata, pogotovo onima koji iz raznih razloga ne mogu u sezoni da borave u našim zemljama.

Čitav projekat namijenjen je posebnim grupama ljudi, među koje spadaju mladi od 18 do 30 godina, koji nijesu još finansijski moćni, kao i porodice sa većim brojem članova koje su pod izvjesnim finansijskim pritiskom. Takođe ciljne grupe su osobe sa hendikepom i grupa seniora, odnosno penzioneri preko 65 godina", kazao je Radović.

On je dodao da će se promovisati čitava ponuda Crne Gore, biće uključeni i sjever i jug, a to je i idealna prilika da se ožive neke zaboravljene rute za te ciljne grupe.

Menadžerka projekta iz Srbije Kristina Kujundžić kazala je da je osnovni cilj projekta produženje sezone, ali i da se podstakne inovativnost u kreiranju ponude, promovisanje turističkih destinacija i sadržaja u vansezonskom periodu.

"Želimo da proširimo saradnju na region Dunava, u koju je uključena i Crna Gora iako nije neposredno na Dunavu. Projekat je oslonjen na svih 12 država dunavske strategije", dodala je ona.

Koordinator projekta Emil Kukalj rekao je da je jedna od prvih aktivnosti u okviru projekta formiranje transnacionalnog savjetodavnog odbora i Kalipso savjetodavnih grupa, čiji će članovi biti predstavnici partnera u projektu dok će u Kalipso savjetodavnim grupama biti razni profili učesnika- nevladine organizacije, institucije i turistička privreda.

"Uloga odbora je da prati implementaciju samog projekta. Takođe predviđeno je sprovođenje istraživanja tržišta i utvrđivanje potreba i potražnje za taj vid turizma na nivou obje države", rekao je Kukalj i dodao da će cijene svakako biti niže nego u turističkoj sezoni, ali nakon sprovedenog istraživanja imaće detaljnije informacije o tome.

Galerija

Bonus video: