Vlada mjesecima SSCG uplaćuje po 10.000 eura

Vrh Saveza sindikata taji od radnika da je od oktobra dobijeno 40.000 od izdavanja poslovnog prostora Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija
0 komentar(a)
Zoran Masoničić, Igor Lukšić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Zoran Masoničić, Igor Lukšić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2013. 20:28h

Savez sindikata Crne Gore (SSCG) već četiri mjeseca prima od Vlade po 10.000 eura za prostor za ambasadu koji su Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) iznajmili u Beogradu.

U Vladinom resoru su potvrdili da su do sada izvršili četiri uplate za kiriju.

"Vijestima" je u Ministarstvu potvrđeno da je ugovor o zakupu sklopljen 28. septembra 2012. da je počeo da važi od 1. oktobra i da će biti na snazi pet godina, odnosno do 1. oktobra 2017. godine.

SSCG do sada nije obavještavao svoje zaposlene i članstvo da su počeli da dobijaju mjesečnu zakupninu, već samo da su uspjeli da iznajme prostor nakon više godina pregovora i najava.

Ta radnička asocijacija prostor u beogradskom Domu sindikata, na prvom spratu zgrade, dobila je nakon što je podijeljena imovina nekadašnjeg zajedničkog Sindikata Srbije i Crne Gore.

Ugovorom po osnovu kojeg su već primili 40.000 eura, SSCG je obezbijedio stalan prihod za narednih pet godina ukupne vrijednosti 600.000 eura

Kako je rečeno, prostor će biti korišten za potrebe ambasade, a u toku je njegova rekonstrukcija.

Predstavnici SSCG su zaposlenima rekli da čekaju novac od zakupa da bi im uplatili zaostale četiri zarade.

Ugovorom po osnovu kojeg su već primili 40.000 eura, SSCG je obezbijedio stalan prihod za narednih pet godina ukupne vrijednosti 600.000 eura.

"Vijesti" juče nijesu uspjele da dobiju komentar nadležnih u SSCG o tome zašto su držali u tajnosti podatke o ugovoru koji su potpisali sa Vladom. Generalni sekretar Zoran Masoničić nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Predsjednik Skupštine Saveza sindikata je Danilo Popović.

Ranije je saopštavano da će SSCG novac od iznajmljivanja prostora iskoristiti za isplatu zaostalih zarada i otpremnina za radnike Stručne službe koji su se dobrovoljno javili da raskinu radni odnos.

Međutim, samo zaposlenima po osnovu plata i doprinosa, koji nijesu uplaćivani gotovo dvije godine, dužni su oko 700.000 eura.

Bonus video: