Direktor PTT Srbije planira širenje: Hoće Poštu Crne Gore

Pošta Crne Gore nalazi se u ovogodišnjem planu Savjeta za privatizaciju, a nije predviđena klasična privatizacija već davanje u zakup
219 pregleda 6 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.02.2013. 09:45h

Generalni direktor PTT Srbije Milan Krkobabić izjavio je da to javno preduzeće planira širenje u regionu i kupovinu neke od pošti susjednim zemalja, navodeći Poštu Crne Gore.

"Umjesto privatizacije PTT Srbije, ideja menadžmenta je da pokušamo da kupimo nešto u regionu. Nemojte se iznenaditi ako se zainteresujemo za Poštu Crne Gore i okolnih zemalja", kazao je on.

Pošta Crne Gore nalazi se u ovogodišnjem planu Savjeta za privatizaciju, a nije predviđena klasična privatizacija već davanje u zakup. Pošta Crne Gore je za devet mjeseci prošle godine ostvarila profit od 793 hiljade eura.

Krkobabić je, kako prenosi agencija Beta, istakao da je strateškim planom poslovanja predviđeno da Pošta Srbije ostaje jedinstvena i da su ideje o privatizaciji pojedinih djelova odbačene.

"Nećemo ponoviti iskustva zemalja iz okruženja. Ovaj sistem će jačati, biće profitabilan, puniti budžet i zapošljavati nove ljude. Stavili smo tačku na sve pokušaje prodaje, rasprodaje ili dezintegracije sistema PTT Srbije", kazao je on.

Prema podacima Agencije za privredne registre Srbije ovo državno preduzeće je u 2011. godini ostvarilo prihod od 9,8 milijardi dinara ili oko 88 miliona eura.

PTT Srbije 100-postotni je vlasnik preduzeća “Mobtel-PTT” koje se bavi izdavanjem nekretnina, ima 49 odsto akcija u Banci Poštanska štedionica i 1,07 odsto akcija u Politici.

Bonus video: