Rastoder i Ćupić prekinuli štrajk glađu

Rastoder i Ćupić tvde i da je obećano da će do maja biti zakazan kongres SSCG koji je rukovodstvo odbijalo da održi iako od 30. decembra nemaju mandat
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.01.2013. 12:24h

Radnici Stručne službe Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) Senka Rastoder i Vukadin Ćupić prekinuli su štrajk glađu nakon što im je obećano da će poslodavac od 15. februara početi da im isplaćuje zaostale zarade.

“Pregovori su trajali satima. Prisustvovali su mu predsjednik Skupštine Danilo Popović, bivši i sadašnji predsjednik granskog sindikata kulture Blagota Eraković i Željko Kalezić i predsjednik sindikata informativne djelatnosti Branko Vujisić. Dogovoreno je da za 15 dana počnu sa isplata plata, duguju nam ih četiti, i da se osmisli način na koji će uplaćivati zapostale doprinose”, kazao je Ćupić.

Rastoder i Ćupić tvde i da je obećano da će do maja biti zakazan kongres SSCG koji je rukovodstvo odbijalo da održi iako od 30. decembra nemaju mandat.

Nakon tri dana štrajka Rastoder je 25. januara hitno prebačena u Klinički centar zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja i iz bolnice je na svoju odgovornost izašla juče.

Ćupić je glađu štrajkovao šest dana. To je sedmi put da njih dvoje na taj način pokušavaju da dođu do neisplaćenih zarada.

Bonus video: