U Kolašinu kreveti zauzeti, snijega dovoljno

"Turista ima dosta, naročito stranaca, Albanaca i Rusa najviše, naših u zadnje vrijeme nešto slabije", poručuju iz Kolašina
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2013. 20:26h

Sudeći po početku, zimska turistička sezona u Kolašinu nadmašiće prethodnu. Svi kreveti su zauzeti, snijega ima dovoljno i gosti su zadovoljni.

Praznici su u Kolašin doveli veliki broj turista. Ovih dana u ovom zimskom centru ima ih oko dvije hiljade. Uglavnom je riječ o strancima.

"Turista ima dosta, naročito stranaca, Albanaca i Rusa najviše, naših u zadnje vrijeme nešto slabije. Međutim sad će raspust i trebalo bi da se gosti pojave u Kolašinu. I to oni domaći koji će samo poboljšati statistiku. A ona sada pokazuje da je minule dane kolašinske staze isprobalo oko 1000 skijaša. A da ih bude toliko ima dosta razloga", kazao je Dragomir Raketić.

"Imali smo prosjek u privatnom smještaju od 3-4 dana boravka gostiju dok su u hotelima oni ostali 5-6 dana"

"Prvi utisci su odlični. Vidjela sam ljepote koje imate, skijala sam i sve mi se sviđa", kaže gošća kolašinskog skijališta.

"Poludnevni ski pas je 12 eura, moglo bi to vjerovatno da bude jeftinije, ali s obzirom na dobru pripremljenost staze i da ima dosta snijega mislim da je to OK", smatra jedan od skijaša.

Osim staza za goste tokom praznika pripremili su se i kolašinski ugostitelji. Da su dobro obavili posao dokazuju i posjećeni lokali. U njima ima dnevnih i večernjih zabava, a sve to je, na zadovoljstvo turističkih radnika, uticalo da gosti ostanu duže.

"Imali smo prosjek u privatnom smještaju od 3-4 dana boravka gostiju dok su u hotelima oni ostali 5-6 dana", kaže Nikola Medenica iz Turističke organizacije Kolašin.

Galerija

Bonus video: