Penzioneri ogorčeni na Vladu: Prevršili ste svaku mjeru sa ovim

"Treba znati da još uvijek nijesu ispunjena očekivanja penzionera da rast plata prati rast penzija, da je prosječna penzija 278 eura"
13 komentar(a)
penzioneri, Foto: Shutterstock
penzioneri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.12.2012. 09:08h

Penzioneri mjesnih udruženja "Masline", "Jedinstvo" i "Proleter" osudili su odluku Vlade da smanji penzije, predviđenu mjerama štednje za 2013.

"Vazda kad je Vlada došla u škripac da zbog svojih grešaka ne može finansijski da funkcioniše, potezala je za mjerama štednje građana, a posebno na najranjivijoj populaciji, penzionerima... Od 2003. do 2004. godine penzioneri su oštećeni za 21,6 odsto. To je ispravljeno tek 2007. godine, ali ne u cjelini, jer manipulacijom isplata penzioneri su za 2008. godinu oštećeni za 1,3 odsto", piše u saopštenju.

Penzioneri tvrde da su godinama tražili usklađivanje penzija na osnovu rasta plata i da su sve beneficije koje su imali ukinute ili umanjene.

"Ova sadašnja dopuna zakona, kojom se, pored ostalog, predviđa i zamrzavanje penzija, prevršila je svaku mjeru. Treba znati da još uvijek nijesu ispunjena očekivanja penzionera da rast plata prati rast penzija, da je prosječna penzija 278 eura, a potrošačka korpa 800 eura. Isto tako treba znati da 50 odsto penzionerske populacije živi na ivici egzistencije", navodi se u reagovanju.

Bonus video: