Voliju kredit vrijedan 4,64 miliona eura

Direktor kompanije Voli, Dragan Bokan, je kazao da će se kredit koristiti za širenje njihove maloprodajne mreže
0 komentar(a)
Voli, Foto: Arhiva "Vijesti"
Voli, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.12.2012. 19:28h

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD obezbijedila je kredit od 4,64 miliona eura za Voli, kako bi crnogorska kompanija kompletirala preuzimanje Novito maloprodajnog lanca.

Iz EBRD su saopštili da tim kreditom podstiču konkurenciju u crnogorskom sektoru maloprodaje, jer će se njime omogućiti da Voli, vodeći trgovački lanac u zemlji, preuzme Novito, peti najveći lanac supermarketa u Crnoj Gori, prenosi MINA-business.

“Kroz svoju šestu transakciju u okviru privatnog sektora Crne Gore, EBRD obezbjeđuje 4,64 miliona eura kredita Voli trgovinama, maloprodajnoj mreži u Crnoj Gori koja ima 16 prodavnica u Podgorici i 15 u drugim gradovima”, rekli su iz banke.

Direktor kompanije Voli, Dragan Bokan, je kazao da će se kredit koristiti za širenje njihove maloprodajne mreže u cilju jačanja liderske pozicije na tržištu.

"Ova kreditna linija je potvrda da je dosadašnja saradnja realizovana na visokom nivou. Biti partner institucije ovog renomea podrazumjeva niz standarda i procedura koje smo uspješno implementirali, što nije bilo jednostavno u ovako složenim uslovima poslovanja, tako da sada sa ponosom mogu istaći da kompanija Voli posluje po evropskim standardima", saopštio je Bokan.

"Ovo je projekat od šireg značaja kada je trgovačka djelatnost u pitanju", kazao je Bokan

"Naša poslovna politika savremenog koncepta trgovine praćene najkonkurentnijim cijenama je primjenjena i u preuzetim marketima, a i svi Novitovi radnici koji su se odlučili za to, našli su svoje zaposlenje u Voliju, tako je ovo projekat od šireg značaja kada je trgovačka djelatnost u pitanju", naveo je Bokan.

EBRD je ranije dala 4,2 miliona eura kredita kompaniji Voli, omogućivši joj da na taj način 2010. godine, otvori još dva prodajna objekta van Podgorice.

Kredit za Voli trgovinski lanac organizuje se kroz investicioni instrument EBRD – Italija, program za lokalna preduzeća, uspostavljen da podrži ekonomije u Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i Srbiji.

Bonus video: