Đukanović bez liste prioriteta

Vlada još nije usvojila prioritetne aktivnosti i program rada
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.12.2012. 19:38h

Vlada Mila Đukanovića na prethodnoj sjednici nije usvojila dokument o listi prioriteta za narednu godinu, već je samo usmeno raspravljala o tome.

Iz Biroa za odnose sa javnošću “Vijestima” je rečeno da je Vlada počela usmenu raspravu o prioritetima rada iduće godine, te da će nakon njihovog utvrđivanja “na jednoj od narednih sjednica oni biti uvršteni u program rada Vlade za 2013. “.

Na spisku ovogodišnji prioriteta, koje je usvojila Vlada na čijem čelu je bio Igor Lukšić, bili su strategija reforme pravosuđa do 2017. godine, utvđivanje predloga zakona o zaštiti lica i imovine, komunalnoj policiji, rješavanju viškova naoružanja, izrada novog zakona o budžetu i fiskalnoj odgovrnosti. Planirano je obezbjeđivanje novca za potrebe budžeta, utvrđivanje predloga zakona o zaštiti potrošača, legalizacija objekata...

Ovogodišnji prioriteti definisani su kroz 201 obavezu u programu Vlade koje su sistematizovane u dvije grupe i to politički sistem, unutrašnja i vanjska politika i ekonomska politika i finansijski sistem.

Lukšić, kada je preuzeo premijersku funkciju, saopštio je da će "dijeliti prioritete" dotadašnje Vlade Mila Đukanovića, a i Đukanović je najavio kontinuitet izvršne vlasti.

Bonus video: