Vukčević: Potrebno je svi da potpišu formular i pridruže se ustavnim žalbama

“Sačinili smo formular koji svaki bivši radnik treba da popuni, kako bi se objedinile i spojile sve ustavne žalbe, kao što su pred Ustavnim sudom već objedinjenje četiri ustavne žalbe, po istom pravnom i činjeničnom stanju”, naveo je Milan Vukčević
202 pregleda 0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.06.2018. 13:17h

Bivši radnici „Radoja Dakića” pozvali su sve kolege da u srijedu, na protestu pred zgrade Vlade i Ustavnog suda, potpišu zahtjev na posebnom formularu budući da ova sudska instanca tek treba da odluči o predatim ustavnim žalbama.

„Od 1.800 povjerilaca, predstavnici tri advokatske kancelarije već su podnijeli ustavne žalbe i traže da ustavni sud prioritetno ih razmatra. Prema žalbama precizirano je da Ustavni sud CG naloži državi, da iz sopstvenih sredstava (budžeta) isplati iznose dosuđene pravosnažnim i izvršnim presudama, donešenim u korist bivših radnika, kao i naknadu na ime pretpljene nematerijalne štete, po istom osnovu, u iznosu od po 2.000 eura”, saopštio je predstavnik bivših radnika Milan Vukčević.

“Dakićevci” više od deceniju prema pravosnažnim presudama potražuju više od 60 miliona eura sa obračunatim kamatama. Svega njih četvoro uspjeli su pred Evropskim sudom za ljudska prava da dobiju pripadajući nova cod naše države.

“Sačinili smo formular koji svaki bivši radnik treba da popuni, kako bi se objedinile i spojile sve ustavne žalbe, kao što su pred Ustavnim sudom već objedinjenje četiri ustavne žalbe, po istom pravnom i činjeničnom stanju”, naveo je Vukčević.

Prije protesta pred ustavnim sudom, kako je dodao protestvaće bivši radnici pred zgradom Vlade.

“Naš protest nije uperen protiv Ustavnog suda, već naprotiv na ovaj način pokušavamo sačuvati instuciju stručne grane vlasti, koja je utvrdila prioritet u razmatranju naših ustavnih žalbi još prije osam mjeseci. Ko ne bude u mogućnosti da dođe u srijedu na protest, moći će da potpiše formular, radnim danima u kancelariji NVO Udruženje manjiskih akcionara “Radoja Dakića”, u vremenu od 10 do 12 časova”, zaključio je Vukčević.

Bonus video: