Sjutra novi protest "Dakićevaca": Poziv za masovan skup

“Očekujemo da sve naše kolege daju doprinos mirnim protestima pred institucijama sistema"
5 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.11.2012. 09:24h

Višegodišnji predlozi bivših radnika “Radoja Dakića” koji, prema izvršnim presudama, potražuju više od 45 miliona eura, nijesu zavrijedili pažnju Vlade, već su od njenih predstavnika podsticane podjele među radnicima.

To je saopštio predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević i pozvao bivše radnike da se u srijedu, ispred zgrade izvršne vlasti, okupe na što masovniji protest.

“Očekujemo da sve naše kolege daju doprinos mirnim protestima pred institucijama sistema. Ako bi broj učesnika bio podudaran sa brojem povjerilaca, više bi nas bilo nego da pred institucijama protestuju zajedno svi radnici KAP-a i nikšićke Željezare. Želimo da izvršimo dodatni pritisak na Vladu kako bi se naš problem rješavao odmah na početku njenog novog mandata”, naveo je Vukčević.

Oko 1.800 bivših radnika, prema izvršnim presudama, već sedam godinama potražuju 77 mjesečnih zarada sa pripadajućim kamatama. Zbog neažurnosti lokalne samouprave Glavnog grada, tek ove godine donijet je detaljni urbanistički plan čime su stvoreni uslovi da se proda zemljište bivše fabrike, a od prihodovanog novca obeštete nezadovoljni povjerioci.

Bonus video: