Turistička inspekcija kontroliše lokale na sjeveru

“Aktivnosti turističke inspekcije na sjeveru se nastavljaju sljedeće nedjelje, kada je planiran obilazak opštine Bijelo Polje”
100 pregleda 5 komentar(a)
Turistička inspejcija, Foto: Zoran Đurić
Turistička inspejcija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.11.2012. 10:53h

Turistički inspektori pojačano kontrolišu rad lokala na sjeveru, pa su prošle sedmice kontrolisali Nikšić, gdje su zatvorili devet objekata, dok su ove nedjelje kontrolisali rad lokala u Rožajama, Beranama i Plavu.

“Kao rezultat akcije imali smo 45 kontrola, 15 izdatih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 2.250 eura, jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, sedam rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i sedam zapečaćenih objekata. Zatvoreni objekti nijesu posjedovali odobrenje za rad čije poslovanje je povlačilo neplaćanje poreza, neprijavljivanje radnika, često remećenje javnog reda i mira, nalojalnu konkurenciju i niz drugih nepravilnosti koje prate protivzakonito poslovanje. Očigledno je da jedan broj ugostitelja čeka dolazak inspektora da bi svoje poslovenje usaglasili sa Zakonom. U tim slučajevima je neizbježna restriktivna zakonska politika, koja nailazi na negodovanje ugostitelja”, saopštila je Turistička inspekcija.

Objasnili su da su se usredsredili na ugostitelje koji su radili bez odobrenja za rad, gdje su preduzimali represivne mjere, dok su kod registrovanih djelovali preventivno.

“Aktivnosti turističke inspekcije na sjeveru se nastavljaju sljedeće nedjelje, kada je planiran obilazak opštine Bijelo Polje”, piše u saopštenju.

Bonus video: