"Dokumentovana sva ekonomska zbivanja koja su uticala da država bude ono što je danas"

76 pregleda 0 komentar(a)
Predstavljanje knjige Ekonomska istorija Crne Gore, Foto: PKCG
Predstavljanje knjige Ekonomska istorija Crne Gore, Foto: PKCG
Ažurirano: 15.06.2018. 11:00h

Knjiga Ekonomska istorija Crne Gore dokumentuje sva prelomna ekonomska zbivanja koja su uticala na to da država bude ono što je danas - otvorena tržišna ekonomija sa razvojnom perspektivnom reputacijom, ocijenio je predsjednik Privredne komore (PKCG), Vlastimir Golubović.

On je na promociji knjige, koju je PKCG objavila u okviru obilježavanja 90 godina uspješnog rada, kazao da je to djelo koje na jedinstven i stručan način prati evoluciju ekonomske ideje i sve etape u razvoju privrede i preduzetništva u Crnoj Gori.

“U ovoj knjizi su, prvi put, na jednom mjestu, dokumentovana sva prelomna ekonomska zbivanja koja su uticala da Crna Gora bude ono što danas jeste - otvorena tržišna ekonomija sa jasnom razvojnom perspektivnom i nespornom međunarodnom reputacijom”, rekao je Golubović.

On je, kako je saopšteno iz PKCG, naveo da se u konciznom i jasnom kretanju kroz istoriju privrednog razvoja Crne Gore prepoznaje i ubjedljiva ilustracija o istoriji PKCG.

“Višedecenijske sistemske promjene kroz koje je privreda prošla, a koje autor Branislav Marović vjerno prikazuje u svojoj knjizi, potvrđuju činjenicu da PKCG predstavlja uzornu i profesionalnu organizaciju koja u partnerskom odnosu sa kreatorima ekonomske politike učestvuje u formiranju stavova koji su od značaja za poslovnu zajednicu i društvo u cjelini”, ocijenio je Golubović.

Bonus video: