Kod Grbovića mašine, ali nisu te zakupljene

Gospić je saopštio da je Marjanović prihvatio sve uslove - da pet dana po zaključenju ugovora uplati prvu mjesečnu zakupninu od 4.600 eura...
54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2012. 07:46h

Stečajnom upra- vniku Ski-centra Durmitor Čedu Gospiću nije sporno što se za upravljanje državnim skijalištem Savin kuk tokom zimske sezone iznajmljuju dvije mašine za snijeg od žabljačkog biznismena Radovana Grbovića, koji duguje snjegotabače Ski-centru. Gospić je saopštio da je dovoljno što je utvrđeno da Grbović “nije izdao tabače za snijeg Ski-centra, već njegove”. Na pitanje “Vijesti” kako je stečajna uprava cijenila okolnost da je zakupac Vukomir Marjanović snjegotabače za rad zakupio od Grbovića, Gospić je odgovorio:

“To poslovni odnos sa fizičkim licem, koji je ocijenjen legalnim i prihvatljivim sa pozicije ispunjavanja toga uslova”, rekao je Gospić.

On je dodao da je pravosnažnom sudskom presudom firma Grbović kompani dužna da Ski-centru “Durmitor” vrati određenu imovinu.

“U sklopu te imovine su i dva snjegotabača. To nijesu oni koje je Marjanović zakupio. Prema našoj knjigovodstvenoj dokumentaciji, radi se o dva snjegotabača koji se od ovih razlikuju po godini proizvodnje, brojevima šasije i motora i drugim parametrima.Izvršenjem sud-ske presude komisiji, odnosno Ski-centru ”Durmitor” u stečaju vraćen je jedan rashodovani snjegotabač. Drugog, koji se vodi kao osnovno sredstvo prilikom primopredaje sa Grbović kompani nije bilo i sada ga sudski potražujemo”, rekao je Gospić.

On je istakao da je preuzeti rashodovani snjegotabač nedavno prodat direktoru firme Winter rad Danku Stijepoviću, potvrđujući da je dio novca od prodaje uplaćen u četvrtak, neposredno prije licitacije.

Gospić tvrdi da se upravo nedostajući snjegotabač našao u prijavi na oglas predstavnika firme Stevovići, što je utvrđeno upoređivanjem njegove prijave sa knjigovodstvenom dokumentacijom preduzeća. Stijepović je, prema ugovorima, tu mašinu kupio u maju 2010. godine od firme Grbović kompani, a drugu je kupio od Gospića 11. oktobra ove godine.

Gospić i direktor žabljačke firme MB turist Vukomir Marjanović juče su potpisali ugovor o zakupu skijališta Savin kuk od 20. decembra do 31. marta iduće godine.

Marjanović je bio jedini učesnik licitacije, na kojoj je ponudio 4.600 za mjesečni zakup, što je 100 eura više od iznosa traženog oglasom. Sa licitacije je eliminisana firma Stevovići. Gospić je saopštio da je Marjanović prihvatio sve uslove - da pet dana po zaključenju ugovora uplati prvu mjesečnu zakupninu od 4.600 eura i akontativno uplati 15.000 eura za utrošenu struju, kao i ostale.

Marjanović je pozvao radnike zadužene za skijalište da se uključe u proces njegovog pripremanja za rad.

Galerija

Bonus video: