Montenegro erlajnz slavi 18 godina postojanja

Kompanija ima osam aviona, a očekuju da će do 2015. dobiti još šest novih embrajera, te da će pokrivati 12 destinacija u Evropi
159 pregleda 7 komentar(a)
Zoran Đurišić, Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Zoran Đurišić, Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2012. 12:42h

Kompanija Montenegro erlajnz proslavlja 18 godina postojanja.

Kratki film o njenim počecima i uspjesima približio je svima način funkcionisanja kompanije, a pohvale ruskih vazduhoplovnih vlasti su potvrdile da kompanija nije imala ni jedan minut kašnjenja na svojim letovima, i dobila je ocjenu redovnosti 100 procenata, kao i priznanje za najtačnijeg avio prevoznika.

"Napravili smo vazdušni most između Evrope i Crne Gore. Posljednje četiri godine smo prevezli 2,5 miliona putnika, od čega samo milion turista, čime smo dali doprinos budžetu oko milijardu eura. Jedan uloženi dolar u avijaciji je šest u svim drugim segmentima privrede", rekao je direktor Montenegro erlajnza Zoran Đurišić.

Dodaje da kompanija danas ima osam aviona ali da očekuje da će do 2015. dobiti još šest novih embrajera, te da će pokrivati 12 destinacija u Evropi.

Đurišić je rekao da je za prvih devet mjeseci kompanija prevezla 500.000 putnika, što je 10 odsto više nego lani.

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić zaposlenima je čestitao godišnjicu.

Kompanija Montenegro erlajnz je od 2004. punopravni član Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj, dio je vodećeg svjetskog rezervacionog sistema Amadeus, a 2005. ova kompanija je dobila nagradu za bezbjednost iz oblasti vazduhoplovstva.

U Ženevi, 2006. su od Ujedinjenih nacija primili nagradu za uspjeh. Svake dvije godine su pod strogim monitoringom IOSE i četiri puta je obnovila sertifikat, najznačajniji međunarodno priznat program koji obuhvata bezbjednosne, organizacione i kadrovske standarde u civilnom vazduhoplovstvu u cilju unapređenja bezbjednosti i efikasnosti avijacije.

Bonus video: