Usvojen nacrt Regionalne energetske strategije: Ne interesuju ih primjedbe

Evropski komesar za energetiku Ginter Etinger kazao je nakon ministarskog sastanka da je energetska strategija transparentna
1 komentar(a)
Ministarski savjet, Regionalna energetska strategija, Foto: Vuk Lajović
Ministarski savjet, Regionalna energetska strategija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.10.2012. 11:18h

Ministarski savjet Energetske zajednice Jugoistočne Evrope usvojio je juče, uprkos primjedbama NVO sektora i grupe poslanika Evropskog parlamenta, nacrt Regionalne energetske strategije.

Predstavnici više regionalnih nevladinih organizacija, koje se bave pitanjima energetike i zaštite životne sredine, kao i predstavnici četiri najveće parlamentarne grupe u Evropskom parlamentu tražilo je odlaganje usvajanje nacrta Regionalne energetske strategije jer su imali primjedbe koje se odnose na problem korupcije, zaštite životne sredine...

Evropski komesar za energetiku Ginter Etinger kazao je nakon ministarskog sastanka da je energetska strategija transparentna, te da svi mogu dati svoje primjedbe.

“To je samo strategija, a ne i zakon, što znači da su svi pozvani da daju svoje komentare i primjedbe. Svi su pozvani da učestvuju u daljoj razradi ove strategije. Ova strategija je prihvaćena ne samo od nas iz Evropskoj unije, već od svih ministara i svih zainteresovanih strana”, kazao je Etinger.

Bonus video: