Krivi Tarzana Miloševića što kivi nije osiguran

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da Ljuljđuraj nije sklopio ugovor sa Lovćen osiguranjem
7 komentar(a)
Đeljoš Ljuljđuraj, Foto: Vesko Belojević
Đeljoš Ljuljđuraj, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.10.2012. 18:19h

I pored toga što se ove godine dva puta zvanično obraćao Ministarstvu poljoprivrede, Đeljoš Ljuljđuraj iz sela Dobrčin kod Tuzi nije uspio da osigura kivi od eventualnih elementarnih nepogoda.

On tvrdi da ministar Tarzan Milošević o poljoprivrednicima brine koliko i o prošlogodišnjem snijegu.

"Na moje insistiranje 18. aprila primio me Tarzan Milošević i obećao da će u najkraćem roku njegovi ljudi izaći na teren. Sjutradan su došla dva čovjeka koja su se predstavila da su iz Ministarstva i Lovćen osiguranja. Slikali su kivi i otišli, i više se nikada niko nije pojavio. Ugovor o osiguranju niko mi nije ponudio, a sjećam se da je dan nakon toga u Danilovgradu pao veliki grad. Ponovo sam se obraćao ovim povodom Ministarstvu 21. septembra, ali se u međuvremenu niko nije javljao", kazao je Ljuljđuraj.

Iz Ministarstva poljoprivrede, međutim, navode da Ljuljđuraj nije sklopio ugovor sa Lovćen osiguranjem.

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da Ljuljđuraj nije sklopio ugovor sa Lovćen osiguranjem

"Nakon potpisivanja ugovora, Ministarstvo će mu isplatiti 50 odsto obračunate premije", saopštili su “Vijestima” iz Miloševićevog kabineta.

Ljuljđuraj je rekao da nije sklopio ugovor, jer nije dobio ponudu.

"Došli su jednom i rekli da donijeti ponudu za osiguranje mog imanja od elementarnih nepogoda, ali ih više nisam gledao. Trebalo je na vrijeme da me osiguraju, a to što su saopštili da je procedura u toku je laž i prikrivanje sramote...", tvrdi Ljuljđuraj.

Nijesu provjerili ni ribnjake na Cijevni

Ljuljđuraj je istakao da su se u Ministarstvu oglušili i o zahtjev da provjere šta se dešava u gornjem toku rijeke Cijevne, nedaleko od granice sa Albanijom, gdje su, tvrdi, postavljeni improvizovani ribnjaci.

"Pomenuti ribnjaci su postavljeni bez poštovanja ikakvih standarda, koji vodu duž cijelog toka Cijevne čine neupotrebljivom. Niko se nije nikada pojavio iz Ministarstva i provjerio da li postoji neophodna dokumentacija i dozvola za postavljanje pomenutih ribnjaka i provjeri da li su urađeni po standardima", dodao je Ljuljđuraj.

Bonus video: