Lukšić obećavao i u Rožajama: Obilaznica, škola vrtić i vodovod

Lukšić je istakao da u oblasti drvoprerade treba uvesti određene mjere na dobrobit i privrednika i Opštine
136 pregleda 10 komentar(a)
Igor Lukšić, Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Igor Lukšić, Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 08.10.2012. 18:23h

Druga faza zaobilaznice, rekonstrukcija gradskog vodovoda, izgradnja gradskog kolektora, treće osnovne škole i dječijeg vrtića u Rožajama, samo su neka od ovogodišnjih predizbornih obećanja premijera Igora Lukšića, čiju realizaciju je najavio za naredni period.

On je tokom radne posjete tom gradu razgovarao sa predsjednikom Opštine Nusretom Kalačem, obišao radove na pješačkoj stazi u Ulici Rifata Burdževića Trše, nastariju Osnovnu školu „Mustafa Pećanin“ i selo Donja Lovnica.

“Usvajanje Prostorno-urbanističkog plana i razradom DUP-ova, prije svega zone ’’Centar’’ (prostor GIR-a) omogućavaju da zainteresovane investitore privučemo i pokrenemo određene pogone, kao i da podstaknemo razvoj tog dijela grada”, rekao je Lukšić.

Najavio je i rekonstrukciju škole „Mustafa Pećanin“, te regulaciju korita Ibra.

“Drvoprerađivačka industrija je interesantna i treba sprovesti mjere koje će imati veći efekat ne samo u toj djelatnosti već i za lokalne finansije. Napori u pravcu daljeg podsticanja poljoprivrede, turizma i drugih djelatnosti treba da omoguće Rožajama ubrzan rast u budućem periodu. Između dva popisa ovdje ima više građana i više djece, što je pozitivan trend koji u tom smislu obavezuje”, rekao je Lukšić.

Kalač je istakao da će se izgradnjom primarnog vodovoda i gradskog kolektora, te izradom planske dokumentacije za Hajlu i realizacijom plana za Industrijsku zonu Centar stvoriti pretpostavke za investitore i kvalitetna ulaganja.

Kalač je dodao da će se u budućnosti više raditi na finalnoj obradi drveta, umjesto izvoza te sirovine.

“Poslije prerade drveta najprofitabilnija je poljoprivreda, prije svega stočarstvo. Iz lokalnog i državnog budžeta ćemo nastaviti da ih podstičemo, a činićemo sve i da unaprijedimo ambijent u kojem posluju privatni preduzetnici”, rekao je Kalač.

Bonus video: