Ivanović tranakscijama sa akcijama MIG-a sređuje portfelj

Oko 4,98 miliona akcija MIG-a formalno je prodalo po cijeni od 3,65 centi nekoliko lica i pojedine kompanije godinama povezane sa Ivanovićem
0 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.10.2012. 09:54h

Na Montenegroberzi je juče ostvarena trgovina vrijedna nešto više od 406 hiljada eura, a najviše se trgovalo akcijama kompanije za menadžment poslove MIG za oko 181,8 hiljada eura.

Oko 4,5 odsto akcija bivšeg fonda, a sada kompanije MIG koja se bavi menadžmentom i upravljanjem nekretninama kupila je za 181,8 hiljada eura kompanija CEED consulting, bivši Centar za preduzetništvo koji deceniju kontroliše Petar Ivanović. Ivanović je bivši savjetnik nekadašnjeg premijera Mila Đukanovića, a sada profesor Univeriziteta Donja Gorica i direktor Agencije za promociju stranih investicija.

Oko 4,98 miliona akcija MIG-a formalno je prodalo po cijeni od 3,65 centi nekoliko lica i pojedine kompanije godinama povezane sa Ivanovićem. Ista firma CEED consulting je zajedno sa Ivanovićem, prije dva dana prodala pojedinačno najveće pakete akcija UTIP Crna Gora.

Kako “Vijesti” saznaju, u jučerašnjoj transakciji sa akcijama MIG-a radilo se samo o konsolidaciji portfelja unutar 10 odsto vlasništva koje Ivanović i društvo kontrolišu skoro deceniju. CEED consulting je peti po veličini vlasnik MIG-a sa 1,9 odsto,a Ivanović je na svoje ime sedmi sa 1,8 odsto.

Bonus video: