CKB prodala vlasnički udio u društvu za upravljanje fondom Moneta

Fondom Moneta više od dvije godine gazduju slovenački investitori iz ST Hamer grupacije, koji su sada dodatno povećali svoj vlasnički udio u društvu za upravljanje
100 pregleda 0 komentar(a)
montenegroberza, Foto: Arhiva "Vijesti"
montenegroberza, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.10.2012. 17:36h

Na Montenegroberzi se juče trgovalo za 199,7 hiljada eura, a najveći dio trgovine u iznosu od 141,7 hiljada eura odnosio se na kupoprodaju skoro deset odsto akcija društva Moneta koje je godinama upravljalo istoimenim investicionim fondom.

„Vijesti“ saznaju na tržištu kapitala da je ovom transakcijom Crnogorska komercijalna banka (CKB) juče u potpunosti prodala vlasnički udio u društvu za upravljanje fondom Moneta.

Kompanijski indeks neznatno je oslabio, dok je fondovski MONEXPIF blago ojačao

Fondom Moneta više od dvije godine gazduju slovenački investitori iz ST Hamer grupacije, koji su sada dodatno povećali svoj vlasnički udio u društvu za upravljanje. CKB je imao 34,1 odsto akcija društva Moneta i postepeno se oslobađao vlasničkog udjela.

Jučerašnja kupoprodaja na berzi obavljena je između dva sakrivena kastodi računa i u posredovanju bjelopoljske brokerske kuće Market broker.

Kompanijski indeks neznatno je oslabio, dok je fondovski MONEXPIF blago ojačao.

Uz simbolične trgovine juče su najviše porasle akcije Mlina “Muharem Asović” 99,9 odsto na jedan euro i Ulcinjske rivijere 20 odsto na 2,35 eura.

Sa druge strane akcije hotelsko-turističkog preduzeća Onogošt u stečaju izgubile su 19,16 odsto spustivši se na 20 centi.

Akcija Luke Bar izgubila je 5,71 odsto i zadržala se na prosječnom nivou od 16,5 centi po dionici.

Bonus video: