Drva za ogrijev do 45 eura

Iz Uprave za šume, čija su drva i do četiri puta jeftinija nego kod preprodavaca, kažu da je njihova cijena ista na svim područjima Crne Gore
254 pregleda 1 komentar(a)
DRVA, Foto: Vesko Belojević
DRVA, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.10.2012. 08:08h

Drva za ogrijev kod crnogorskih preprodavaca, u zavisnosti od vrste, obrade, načina dopremanja i regiona prodaje, koštaju od 24 do 45 eura, isto kao i prošle godine.

Iz Uprave za šume, čija su drva i do četiri puta jeftinija nego kod preprodavaca, kažu da je njihova cijena ista na svim područjima Crne Gore.

“Cijena drveta je na prošlogodišnjem nivou i metar kubni košta 9,36 eura sa porezom na dodatu vrijednost (PDV)“, kazali su agenciji Mina-business iz Uprave za šume.

Preprodavci, koje je kontaktirala agencija Mina-business, kažu da su cijene drva za ogrijev na prošlogodišnjem nivou i da na njihovo formiranje utiče vrsta drveta, njegova obrada, način dopremanja i region gdje se prodaju.

„Cijena metarskog drveta za ogrijev je 25 eura, na licu mjesta, bez prevoza“, kazao je preprodavac iz crmničkog sela Brčeli.

On je dodao da ukoliko je kupac sa Cetinja ili iz Podgorice i želi da mu se drva dopreme do mjesta boravka, cijena je veća.

„Ukoliko treba da se drva dostave do Podgorice ili Cetinja, cijena je od 32 do 35 eura, a ako treba drva da dostavim do Bara, cijena je 45 eura, jer moram da platim tunel“, objasnio je drvosječa iz Brčela.

Njegov kolega iz Kolašina kaže da metar kubni drva, koja su isječena na trupce, prodaje po 28 eura sa prevozom do odredišta.

„Ukoliko mušterija hoće da mu drva iskidam na cjepanice, onda to radim za dnevnicu od 20 eura, mada se uglavnom zbog besparice ljudi opredjeljuju za trupce, pa ih sami dalje kidaju“, objasnio je on i da su cijene uglavnom na prošlogodišnjem nivou.

Cijena metarskog drveta za ogrijev je 25 eura, na licu mjesta, bez prevoza, kazao je preprodavac iz crmničkog sela Brčeli.

Bonus video: