Milošević: Nema osnova da poskupe meso i mlijeko

I iz Privredne komore nedavno su saopštili da se zbog suše, ali i zimskih nepogoda, u narednom periodu može očekivati poskupljenje osnovnih prehrambenih proizvoda
4 komentar(a)
mlijeko, Foto: Shutterstock.com
mlijeko, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.09.2012. 07:06h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević kazao je juče da cijene mlijeka i mesa, koji se proizvode u Crnoj Gori, u narednom periodu ne bi trebalo da se povećavaju.

Milošević je ocijenio da mljekare nemaju osnova za podizanje cijena mlijeka, dok bi cijene mesa mogle ostati na prethodnom nivou.

"Stvaramo pretpostavke da ne dođe do većeg poskupljenja životnih namirnica koje proizvode crnogorski poljoprivrednici, odnosno mlijeka i mesa, a drugo ne zavisi od nas, već od cijena u okruženju", rekao je Milošević i dodao da Ministarstvo ne može uticati na cijene namirnica koje se uvoze.

Skoro sve države regiona najavile su od 1. septembra poskupljenje osnovnih životnih namirnica, posebno zbog suše koja je tokom ljeta u velikoj mjeri naštetila proizvodnji. U crnogorskim marketima gdje nestaju zalihe hrane iz uvoza, cijene se često koriguju po nekoliko centi.

I iz Privredne komore Crne Gore (PKCG) nedavno su saopštili da se zbog suše, ali i zimskih nepogoda, u narednom periodu može očekivati poskupljenje osnovnih prehrambenih proizvoda.

Bonus video: