Vučinić: Saopštenje USS nije izdato regularno

Uz to, on je istakao da na konferencije DF -a on i njegove kolege ne govore u svoje lično ime nego u ime Unije
62 pregleda 2 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Janko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.09.2012. 12:04h

Član predsjedništva Demokratskog Fronta Janko Vučinić rekao je da saopštenje kojim se USS ograđuje od svih političkih nastupa nije izdato regularno.

Vučinić je kazao da to saopštenje nije moglo na takav način da se objavi jer Glavni odbor o tome nije raspravljao, te da to sigurno ne bi prošlo na GO.

„Od šest reprezentativnih sindikata USS samo jedan predstavnik je bio za takvo saopštenje, jedan protiv, dok ja i ostali nijesma prisustvovali“, rekao je Vučinić danas na konferenciji za novinare DF-a na kojoj je govorilo nekoliko njegovih kolega iz Unije.

On je saopštio da je bio obavješten da na tom sastanku treba da se raspravlja samo o pripremi predstojećeg kongresa USS, te da je članstvo uz njega.

Uz to, on je istakao da na konferencijama DF-a, on i njegove kolege ne govore u svoje lično ime nego u ime Unije.

Najavio je da će podnijeti žalbu zbog otkaza u Željezari i da će ga sud vratiti na posao.

Njemu je rano jutros uručen otkaz na radno mjesto u Željezari. To je odluka disciplinske komisije koja je donijeta zbog “nasilničkog ponašanja" za koje ga je teretila inženjerka Aleksandra Jošanović.

Protekle sedmice Sekretarijat USS se ogradio od političkih izjava Vučinića koji, kako je saopšteno, od kada je pristupio Demokratskom frontu više nije na čelu Glavnog odbora te radničke asocijacije što je u skladu sa njihovim Statutom.

Bonus video: