Ana Kolarević želi da eksploatiše nikl u Srbiji

"Sa Anom Kolarević tu je i Radomir Vukčević, bivši profesor na jednom metalurškom fakultetu u Australji"
297 pregleda 39 komentar(a)
Ana Kolarević, Foto: Arhiva Vijesti
Ana Kolarević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.09.2012. 11:48h

Iza firme “Srbija nikl”, koja je zainteresovana da ulaže u istraživanje i eksploataciju rude nikla na području Topole, Mokre Gore i Vrnjačke Banje, stoji Ana Kolarević, sestra bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića, piše ,,Blic“.

Milan Bačević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostomog planiranja, imao je na umu „Srbija nikl“ kada je saopštio da postoji investitor spreman da na tri lokacije u Srbiji uloži 1,2 milijarde eura u nalazišta nikla, ali nije želio da kaže o kome je riječ.

Sagovornik ,,Blica“, dobro upućen u najavljena istraživanja, tvrdi da je riječ o „Srbija niklu“ koji predvodi Ana Kolarević, sestra Mila Đukanovića, jer se ona prije nekoliko dana sastala sa ministrom Bačevićem i tada su se i vodili razgovori u tom pravcu.

"Sa Anom Kolarević tu je i Radomir Vukčević, bivši profesor na jednom metalurškom fakultetu u Australji. On je i predstavnik australijske firme ,,BHP Biliton“ koja ima akcije u „Europian niklu“, inače kompaniji koja 2006. nije uspjela da ostvari namjeru da u Mokroj Gori pravi rudnike nikla", kaže sagovornik lista.

Kolarevićeva i Vukčević su, prema njegovim riječima, prethodno tražili dozvolu da za niklom tragaju kod Višegrada, poznatoj po izdašnoj žili ove rude. Medutim, tamo su ih odbili.

U Srbiji se na planu eksploatacije nikla još ništa ozbiljnije nije uradilo pa se stručnjaci tvrde da bi to bila opasnost za životnu sredinu.

Bonus video: