Vlada iznenada našla 1,6 miliona za 17.000 jagnjadi za penzionere

Jagnjad će otkupljivati četiri firme i to Gradina Compani iz Rožaja, Mesopromet iz Bijelog Polja, Goranović iz Nikšića i Golijanin iz Budve
115 pregleda 0 komentar(a)
jagnje, Foto: Daily Mail
jagnje, Foto: Daily Mail
Ažurirano: 07.09.2012. 07:06h

Vlada će uz pomoć firmi iz mesne industrije otkupiti do kraja oktobra 17.000 jagnjadi, a za tu namjenu obezbijeđeno je 1,6 miliona eura.

U informaciji o otkupu jagnjadi koju je Vlada juče usvojila, objašnjeno je da će firme koje vrše otkup uzeti novac od bankarskog sektora za urednu isplatu po kamati od osam odsto od čega će Vlada subvencionisati šest odsto.

Jagnjad će otkupljivati četiri firme i to Gradina Compani iz Rožaja, Mesopromet iz Bijelog Polja, Goranović iz Nikšića i Golijanin iz Budve.

Iz Vlade je objašnjeno da je resorno Ministarstvo poljoprivrede organizovalo otkup tržišnih viškova jagnjadi urgentno zbog velike suše koja je pogodila poljoprivredne proizvođače.

Meso će biti isporučeno članovima penzionerskih organizacija, po subvencionisanim cijenama i do 20 odsto nižim od tržišnih sa mogućnošću odloženog plaćanja na osam mjesečnih rata i bez kamate.

Predviđeno je da prodavci mesa plate PDV shodno zakonu, a prilikom isporuke te robe penzioneri neće plaćati porez.

Usvojene su odluke o obrazovanju radnih grupa za poglavlja privredno pravo i konkurencija u pregovorima o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Bonus video: