Sjutra jednosatni štrajk radnika Spuškog mlina

Sindikalna organizacija će donijeti odluku o radikalizaciji mjera za zaštitu prava i interesa zaposlenih, ukoliko poslodavac u najkraćem roku ne izmiri obaveze prema njima
0 komentar(a)
Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 21.08.2012. 13:54h

Zaposleni u Spuškom mlinu organizovaće sjutra jednosatni štrajk upozorenja, nezadovoljni svojim profesionalnim i ekonomsko-socijalnim položajem.

Štrajk će, kako je najavljeno iz Sindikalne organizacije Spuškog mlina, biti organizovan u krugu fabrike u osam sati i 30 minuta.

"Organizujemo štrajk upozorenja zbog činjenice da zaposlenima nijesu isplaćivane zarade i naknade shodno dogovoru sa poslodavcem o dinamici isplate plata za april, maj, jun i jul", saopšteno je iz Sindikalne organizacije

"Organizujemo štrajk upozorenja zbog činjenice da zaposlenima nijesu isplaćivane zarade i naknade shodno dogovoru sa poslodavcem o dinamici isplate plata za april, maj, jun i jul", saopšteno je iz Sindikalne organizacije.

Oni su dodali da zaposlenima nijesu uplaćivani ni obavezni doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje, kao i osiguranje po osnovu nezaposlenosti, bez obzira na zahtjeve upućene poslodavcu.

Sindikalna organizacija će, kako su najavili, donijeti odluku o radikalizaciji mjera za zaštitu prava i interesa zaposlenih, ukoliko poslodavac u najkraćem roku ne izmiri obaveze prema njima.

Oni su upozorili učesnike da štrajkom ne ugroze bezbjednost osoba i imovine, odnosno da spriječe nastanak eventualne materijalne štete na sredstvima poslodavca i ne ometaju zaposlene koji ne učestvuju u štrajku.

Vlasnik Spuškog mlina od 2006. godine je podgorička kompanija Jastreb.

Bonus video: