Lugovi uknjiženi opet na Mogren

Fudbalski klub Mogren računa se za jednog od većih zemljoposjednika u Budvi
52 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 13:47h

Nakon što je prije par mjeseci zvanično i raskinuo ugovor, Fudbalski kub „Mogren" ponovo je zvanično upisan kao vlansik parcela na stadionu Lugovi. Ovim je konačno i stavljena tačka na investicioni poduhvat fudbalskog kluba, koji je prije četiri godine ušao u zajednički posao sa dvije inostrane firme, formirajući kompaniju „Novostar investmnet", na koju je prenio vlansištvo nad 12000 kvadrata najatraktivnije parcele u Budvi.

Upravo ovaj ugovor je pod lupom specijalnog tužioca za organizovani kriminal, i tokom prethodnih godina policija je u više navrata uzimala dokumentaciju te saslušavala sve aktere poslovnog aranžmana.

Slučaj Lugova izbio je u prvi plan prije četiri godine, kada je u javnosti procurjela vijest da je fudbalski klub „Mogren" sa inostranom firmom formirao kompaniju „Novostar investment" kojoj je dato na upravljanje 12.000 kvadrata na gradskom stadionu. Novoformirana kompanija planirala izgradnju stambeno-poslovnog centra površine oko 70 hiljada kvadrata, a cijeli slučaj dobio i sudsku i policijsku istragu.

Inostrana kompanija odustala

Naime, Fudbalski klub je sa firmom "Amsone enterprises Montenegro", čiji je osnivač kiparska kompanija "Amsone enterprises ltd", te firmom "Nova star cg d.o.o." Budva osnovala novu firmu "Novostar investment D00", na koju je u Upravi za nekretnine do skoro bilo uknjiženo 1,2 hektara zemljišnog kompleksa na kome je stadion Lugovi, jedine neizgrađene parcele u prvoj građevinskoj zoni.

Ugovorom o prenosu prava na nepokretnost, koji su potpisali direktor FK „Mogren" Boro Lazović i izvršni direktor „Novostar investmenta" Boško Krlović, a novom preduzeću se na raspolaganje stavljaju i prenosi prava na nepokretnost na katastarskim parcelama 2903, 2904,2904/1, 2904/2, 2905, 2906, 2907, 2908/2, 2909/1, 2909/2, 2911/1, 2911/2, 2911/3 ukupnepovršine11.714 kvadrata.

Lazović je ranije za "Vijesti" potvrdio da je inostrana kompanija odustala od cijelog projekta, jer je riječ o investiciji za koju nijesu obezbijedili novac.

Fudbalski klub Mogren, upravo se računa za jednog od većih zemljoposjednika u Budvi, jer podsjećamo da je Skupština opština Budva glasovima odbornika DPS i SDP na oštro protestovanje opozicije, kao bivših vlasnika, predstavnika staromještanskih porodica, donijela prije pet godina godina odluku da se FK "Mogren" ukupno ustupi oko 90.000 kvadrata opštinske zemlje, od kojih se 82.000 kvadrata u naselju Dubovica, namijenjene za izgradnju novog fudbalskkog stadiona, kao i 7.000kvadrata na lokalitetu Lugovi, gde se trenutno nalazi stadion kluba. Kako je tada rečeno, Opština i dalje ostaje vlasnik zemlje, te da je samo data klubu kako bi lakše bila valorizovana parcela i pronađen strateški partner.

Fudbalski klub Mogren računa se za jednog od većih zemljoposjednika u Budvi

Mještani traže svoju đedovinu

Parcele na Lugovima već punih deset godina su predmet restitucije i bivši vlasnici su u nekoliko navrata javno protestovali, čak i blokirali prije osam godina izgradnju pojednijih objekata na stadionu namijenjenih , kako je tada uprava kluba isticala, potrebama fudbalera i stručnog tima, tražeći od Opštine da im vrati imovinu.

Da su parcele po sporom, navodi se i u katastarskoj evidneciji uprave za nekretnije, gdje je tužbe za povraćaj podnijelo nekoliko porodica starosjedilaca Ivanović, Jovanović i Rajković.

Galerija

Bonus video: