Radnici Stručne službe zamrzli štrajk do 25. jula

Rastoder i Ćupić traže isplatu tri od četiri neizmirene zarade, 17 doprinosa, zimnicu, kao i da prestane pritisak na zaposlene u tom sektoru
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.07.2012. 17:11h

Predstavnici Sindikalne organizacije Stručne službe Saveza sindikata (SSCG), Senka Rastoder i Vukadin Ćupić, zamrzli su do 25. jula štrajk glađu koji su počeli u ponedjeljak, nakon razgovora sa čelnicima te radničke centrale.

Rastoder i Ćupić su, kako je saopšteno iz SSCG, odlučili da zamrznu štrajk nakon dogovora sa generalnim sekretarom te sindikalne organizacije, Zoranom Masoničićem i apela i insistiranja ostalih zaposlenih.

"Do 25. jula će biti izvjesno da li će doći do pomaka po pitanju realizacije određenih odluka Skupštine i Glavnog odbora SSCG", navodi se u saopštenju koje je potpisala Rastoder.

U periodu zamrzavanja štrajka će se, kako se dodaje, pratiti realizacija odluka od kojih zavisi stabilizacija finansijske situacije u SSCG, a samim tim i isplate zaostalih zarada i doprinosa zaposlenima.

"Ukoliko do 25. jula ne dođe do realizacije pomenutih odluka, javnost će biti blagovremeno obaviještena o narednim aktivnosti", dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, zamrzavanjem štrajka dat je konstruktivan doprinos za realizaciju opravdanih zahtjeva.

Rastoder i Ćupić, zbog kojih je intervenisala i Hitna pomoć, traže isplatu tri od četiri neizmirene zarade, 17 doprinosa, zimnicu, kao i da prestane pritisak na zaposlene u tom sektoru.

Bonus video: