U petak ujutru blokada upravne zgrade Boksita?

Bojanović je kazao da traže isplatu zaostalih zarada od ove godine i početak proizvodnje, kao i da neće dozvoliti nikome da uđe unutra dok se problem radnika ne riješi
55 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 18:45h

Samostalni Sindikat boksita pozvao je sve radnike koji su zainteresovani za rješavanje nastale situacije u preduzeću da dođu ujutro u 7.30 časova ispred upravne zgrade kako bi blokirali ulaz u nju.

“Članovi Odbora direktora ispred Vlade kazali su da su našli model da u narednih šest mjeseci primamo platu svakog prvog a da nam u slučaju da prodaju rudu, koja se ne može prodati već dvije godine, isplatite zaostale zarade. Nijesmo zadovoljni tim predlogom i rekli smo izvršnom direktoru da može slobodno radnike da pošalje na godišnji odmor”, kazao je predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović.

On je kazao i da neće dozvoliti nikome da uđe unutra dok se problem radnika ne riješi.

“Tražimo isplatu zaostalih zarada od ove godine i početak proizvodnje. Mislim da je došlo krajnje vrijeme da se problem riješi“, kazao je Bojanović.

Njihov sindikat nije prisustvovao sastanku koji je počeo u 14 časova i kome su pored članova Odbora direktora iz redova Vlade, prisustvovali izvršni direktor Boksita, članovi menadžemnta, druge sindikalne organizacije i Udruženja inženjera.

“Na osnovu analiza koje smo radili došli smo do zaključka da ako bi počeo puni rarni angažman radnika Tunelogtadnje da bi mogli narednih šest mjeseci da svakog prvog u mjesecu isplaćujemo platu a da se angažujemo, ali bez garancija, da od drugih izvora ako dođe do značajnijeg proboja tržišta premostimo ovaj jaz zaostatka plata“, kazao je Predrag Stamatović nakon sastanka.

TV prilog: Darko Bulatović

Galerija

Bonus video: