Radnici Tunelogradnje odbili da prime dvije plate a ostali 70 odsto jedne

Radnici Tunelogradnje, jedini uposleni u nikšićkim Boksitima, obustavili su rad na tunelu Tifran kod Berana zahtijevajući isplatu zaostalih zarada
76 pregleda 2 komentar(a)
tunel Tifran, Foto: Rabrenović
tunel Tifran, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 04.07.2012. 14:30h

Današnji sastanak predstavnika Samostalnog sindikata Rudnika boksita, radnika Tunelogradnje, koji štrajkuju od 28. maja, i savjetnika predsjednika Vlade Predraga Stamatovića nije donio ništa novo.

"Stamatović nam je prezentovao ponudu izvršnog direktora Milorada Đurovića da radnicima Tunelogradnje budu isplaćene dvije zaostale zarade a ostalim zaposlenima 70 odsto jedne plate. Takvu ponudu radnici Tunelogradnje su odbili jer ne pristaju na podjelu radnika, do čega bi takva isplata neminovno dovela", kazao je potpredsjednik Sindikata Ratko Bašović.

Sindikat i predstavnici Tunelogradnje za četvrtak su zakazali sastanak kod izvršnog direktora od koga očekuju objašnjenje šta je želio ponuđenim predlogom da postigne.

Radnici Tunelogradnje, jedini uposleni u nikšićkim Boksitima, obustavili su rad na tunelu Tifran kod Berana zahtijevajući isplatu zaostalih zarada i rješenje teške situacije u kojoj se firma nalazi.

Njima je Stamatović, dan nakon obustave rade, predložio isplatu martovske zarade ukoliko počnu sa poslom što su oni odbili.

Radnicima se duguju četiri zarade za ovu godinu, kao i tri iz 2010. godine, zimnica, regres, jubilarne nagrade, a nije im ni povezan radni staž za tri poslednje godine.

Proizvodnja u Boksitima obustavljena je u novembru prošle godine a prije dva dana nikšićki biznismen Miodrag Davidović i zvanično je odustao od predloga da preuzme Rudnik jer mu ni nakon 105 dana od dostavljanja ponude nije odgovoreno da li je njegova ponuda prihvatljiva za radnike, menadžemnt i Vladu.

Bonus video: