Štrajk glađu ukoliko ne bude sastanka

Stručna služba je tražila da razgovara sa rukovostvom SSCG o 17 neisplaćenih doprinosa i četiri plate još 19. juna, ali sastanka nije bilo
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.07.2012. 11:07h

Predstavnici Sindikalne organizacije Stručne Službe Saveza sindikata (SSCG) Senka Rastoder i Vukadin Ćupić počeće u ponedjeljak štrajk glađu ukoliko u narednih 48 sati ne bude održan sastanak sa rukovodstvom te radničke centrale.

Predsjednik Sindikalne organizacije Stručne službe SSCG, Senka Rastoder kazala je da traže sastanak sa rukovodstvom Saveza, a ne sa imenima koja su na čelu te radničke centrale.

"Apelujemo na rukovodstvo Saveza da do petka u 13 sati održimo sastanak, u suprotnom Ćupić i ja počinjemo u ponedjeljak štrajk glađu u ime svih zaposlenih", rekla je Rastoder na konferenciji za novinare.

Ona je podsjetila da je Stručna služba tražila da razgovara sa rukovostvom SSCG o 17 neisplaćenih doprinosa i četiri plate još 19. juna, ali sastanka, kako je navela, nije bilo.

"Tražili smo i u utorak odgovor za sastanak, DA ili NE, ali ga nijesmo dobili", kazala je Rastoder.

Prema njenim riječima, predstavnici Stručne službe pokušavaju da zaštite radnike koji već tri godine primaju plate “kako kome padne na pamet”, a novca za njihovu isplatu, kako tvrdi, bilo je.

"Znamo gdje su pare i oni koji su ih uzeli neka ih vrate, imaćemo dosta za naše plate", poručila je Rastoder.

Kako je kazala, najavljeno pokuljenje struje dodatno opterećuje i građane koji redovno primaju plate, ali i zaposlene u Stručnoj službi čija su primanja neredovna.

"Poskupljenja idu svaki dan, ne možemo od vazduha da živimo", poručila je Rastoder i dodala da će Ćupić i ona 5. jula podnijeti prijavu za mobing protiv rukovodstva SSCG.

Član Izvršnog odbora Stručne službe, Vukadin Ćupić kazao je da se u SSCG u prethodnom periodu nije desila nijedna stvar koja bi pomogla rješavanje njihovog problema.

"Izbor rukovodstva Stručne službe obavljen je na legitiman način, iako rukovodstvo SSCG pokušava preko određenih grupa to da ospori", rekao je Ćupić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo SSCG preko određenih članova pokuša da ospori rad Sindikalne ogranizacije Stručne službe.

Bonus video: