TIVATSKI PARLAMENT

DPS i HGI vode Opštinu, SDP "ispao" iz vlasti

Novosel je na kraju za predsjednika lokalnog pralamenta izabran sa 17 glasova „za“ svih prisutnih odbornika DPS i SDP
4 komentar(a)
Novosel, Foto: Siniša Luković
Novosel, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.06.2012. 14:03h

Iako su DPS i SDP potpisale sporazum o koalicionoj saradnji za naredne četiri godine, socijaldemokrate su trenutno „ispale“ iz vrha lokalne izvršne vlasti koju sada vode kadrovi DPS i HGI epilog je jučerašnjeg nastavka konstitutivne sjednice SO Tivat započete još sedmog maja.

Naime, da bi kao odlučujući, 17-ti odbornik u tankoj natpolovičnoj DPS-SDP većini juče mogao glasati za izbor Ivana Novosela (DPS) za novog šefa lokalnog parlamenta, predsjednik OO SDP Tivta Krsto Bošković prije dva dana je gradonačelniku Draganu Kankarašu (DPS) podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Opštine.

Bošković je na taj korak bio primoran zbog nespojivosti te njegove funkcije sa odborničkom, isto kao što je Novosel morao da podnese ostavku na mjesto opštinskog sekretara za finansije i budžet da bi juče bio izabran za predsjednika SO pri čemu je Novosel kao odbornik, morao i sam glasati za sopstveni izbor.

Bošković koji je u fotelji potpredsjednika Opštine proveo deset godina, tako je trenutno formalno nezaposlen, a njegov SDP je van vrha lokalne izvršne vlasti u kojoj je pored Kankaraša, trenutno još drugi potpredsjednik Opštine Tivat Ilija Janović (HGI).

Iako HGI više u SO Tivat ne čini skupštinsku većinu što se juče i figurativno moglo vidjeti, jer su se njihovi odbornici iz „vladajućeg“ lijevog dijela skupštinske sale, preselili među opozicionare u desnom dijelu, Janović koji je podnio ostavku na mjesto odbornika, do daljnjeg će ostati u fotelji potpredsjednika Opštine jer ga sa te dužnosti formalno-pravno, mora razriješiti onaj koji ga je na nju i imenovao – gradonačelnik Kankaraš.

Novosel je na kraju za predsjednika lokalnog pralamenta izabran sa 17 glasova „za“ svih prisutnih odbornika DPS i SDP.

Preporučujemo za Vas