Lapsus da Đuranović hvali Prvu potencijalnim ulagačima

Ako preporučuje, trebalo je da odgovori koje su po njegovom mišljenju prednosti Prve banke u odnosu na ostale dvije banke, koje imaju filijale u Danilovgradu
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2012. 16:46h

Direktorica filijale Prve banke u Danilovgradu Vesna Pešić, nedavno je gostujući u Televiziji Montena i govoreći o poslovanju filijale na čijem je čelu, između ostalog, kazala da predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović preporučuje Prvu banku potencijalnim ulagačima u taj grad.

Na pitanja "Vijesti" da pojasni informaciju saopštenu tokom emisije, Pešić je odgovorila da je tada napravila lapsus i da Đuranović ne preporučuje njihovu banku poslovnim partnerima i potencijalnim ulagačima.

"Rekla sam tokom emisije da predsjednik Opštine Branislav Đuranović preporučuje našu banku, ali to je bio lapsus. On to ne radi već potencijalnim ulagačima nabroji koje banke figuriraju u Danilovgradu, a stvar je klijenta koga će izabrati. On ne stavlja u prvi plan nijednu banku, nisam se dobro izrazila u emisiji", kazala je Pešić "Vijestima".

Prvu banku kontrolišu lider DPS-a Milo Đukanović i njegov brat Aco Đukanović.

Đuranović ni nakon desetak dana nije odgovorio na pitanja poslata elektronskom poštom, pa je nepoznato da li, kako je Pešić izjavila u emisiji, privrednicima koji posluju na teritoriji Danilovgrada ili planiraju tamo da počnu biznis, preporučuje Prvu banku za njihovu poslovnu banku.

Ako preporučuje, trebalo je da odgovori koje su po njegovom mišljenju prednosti Prve banke u odnosu na ostale dvije banke, koje imaju filijale u Danilovgradu. On nije odgovorio ni na pitanje da li je praksa da predsjednik Opštine sugeriše privrednicima sa kojom će bankom poslovati, što podrazumijeva diskriminaciju ostalih učesnika na tržištu.

Pešić i Đuranović su bili gosti u istoj emisiji, gdje su gostovali predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Dragan Lajović i Vukica Jelić, direktorica Zavoda za zapošljavanje.

Iz Crnogorske komercijalne i Podgoričke banka, koje imaju filijale u Danilovgradu, nisu htjeli komentarisati izjavu direktorice Prve banke, ali ni to da li preporuka danilovgradskog gradonačelnika može uticati na poslovanje njihovih banaka.

Galerija

Bonus video: