Prva banka gazda kolašinskog hotela "Lipka"

Hotel Lipka bio je zalog za kredit koji su njegovi vlasnici uzeli od Prve banke, ali ga ne vraćaju u predviđenom roku
58 pregleda 6 komentar(a)
Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 31.05.2012. 07:02h

Prva banka Crne Gore potvrdila je juče “Vijestima” da je preuzela vlasništvo nad hotelom Lipka u Kolašinu.

“Potvrđujemo da smo preuzeli vlasništvo nad hotelom Lipka. Naravno, vlasništvo se odnosi na nekretninu, što će biti i javni podatak na veb stranici Uprave za nekretnine”, saopšteno je zvanično iz banke.

Lipku preuzima Prva banka? >>>

Iz kolašinskog katastra je otkriveno da će Prva biti vlasnik Lipke, ali da proces uknjižbe imovine na novog vlasnika još nije završen.

U odgovoru je napomenuto da ostale informacije koje se odnose na nosioca kredita i iznos nevraćenog kredita bivšeg vlasnika Lipke, ne mogu otkriti.

“Zakon i profesionalnost obavezuju nas na tajnost podataka naših klijenata”, istakli su iz Prve banke.

Hotel Lipka bio je zalog za kredit koji su njegovi vlasnici uzeli od Prve banke, ali ga ne vraćaju u predviđenom roku. O tome su bili obaviješteni i zaposleni u hotelu koji je menadžment bez objašnjenjenja zatvorio 1. maja. Zaposlenima nije povezan radni staž, niti isplaćene sve zarade, a radne knjižice su im ostale u hotelu, zbog čega ne mogu tražiti ni novi posao.

Kompanija Bepler, čiji je suvlasnik biznismen Zoran Bećirović, gazdovala je hotelom Lipka. Registrovano je da hotelom upravlja ofšor firma sa Kipra - Bepler Investments Montenegro, koja se nezvanično povezuje sa Bećirovićem. On je blizak sa liderom vladajućeg DPS-a Milom Đukanovićem, koji sa bratom Acom Đukanovićem upravlja Prvom bankom.

Bonus video: