Ročište za uvođenje stečaja u Vektra Boki ponovo odloženo

OTP faktoring je podnio krajem novembra Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura
62 pregleda 0 komentar(a)
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.05.2012. 11:06h

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Boka, na zahtjev OTP faktoringa, ponovo je odloženo za 11. jun.

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju biznismena Dragana Brkovića odloženo je na zahtjev advokata Vektra Boke, Ranka Grbavca, koji je punomoćje za predstavljanje preduzeća dobio u utorak, zbog čega nije bio u prilici da se upozna sa sadržajem spisa iz predmeta.

On je saopštio i da su predstavnici Vektra Boke i OTP banke počeli pregovore radi rješavanja spornog problema, koji bi trebalo da se nastave danas. Grbavac nije dostavio dokaze o pregovorima sa OTP-om.

Advokat OTP banke, Vladimir Radonjić, smatra da nema osnova za odlaganje ročišta, ocjenjujući da je bilo dovoljno vremena da se punomoćnici Vektra Boke upoznaju sa sadržajem predmeta.

"Odlaganje ročišta bi bilo na štetu OTP banke", kazao je Radonjić ističući da je slična praksa, imenovanja punomoćnika neposredno prije ročišta, postojala i u drugim predmetima u kojima je učestvovala kompanija Vektra.

On je rekao i da nema informaciju da predstavnici OTP banke i Vektra Boke pregovaraju.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB-a, podnijela je krajem novembra Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura. Ukupni dug Vektra Boke iznosi nešto preko 40 miliona.

Bonus video: