Dakićevci Vladi: Tiho nas ubijate!

Više od pola sata "dakićevci" su skandirali pred Vladom povicima: “ubice”, “lopovi”, “lažovi”...
0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Zoran Đurić
Radoje Dakić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.05.2012. 13:24h

Par stotina bivših radnika Radoja Dakića jutros su tokom 40-to minutnog okupljanja pred zgradom izvršne vlasti žučno protestvovali i pozivali premijera Igora Lukšića da im se obrati, a Vladu javno optužili da ih godinama “tiho ubija”.

Više od pola sata "dakićevci" koji godina prema izvršnim sudskim presudama potražuju isplatu zaostalih 77 zarada sa kamatama (više od 43 miliona eura) skandirali su pred Vladom povicima: “ubice”, “lopovi”, “lažovi” i drugim.

"Između dva skupa preminuli su nam jedna koleginica i kolega. Rekao bi jedan visoki zvaničnik i za ovu našu koleginicu da se nije snašla, ali to su pravila koja važe u životinskom carstvu gospodine! Ona nije bila baš najboljeg zdravlja i bila je čistačica kod nas, ali je pošteno to radila i trebalo joj je pomoći, a ne puštiti je da umre. Način života, neredovna primanja, dugovi, depresivna situacija natjerali su troje naših kolega, podsjetimo, da dignu ruku na sebe", saopštio je predsjednik Kooordinacionog odbora povjerilaca Radoja Dakića Milan Vukčević.

Zahtjev radnika nema pravno utemeljenje

Zahtjev za uključivanje potraživanja bivših radnika fabrike "Radoje Dakić" u rebalans budžeta nerealan je i nema pravno utemeljenje, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

"Jedino moguće rješenje pitanja isplate bivših radnika "Radoja Dakića" treba tražiti kroz valorizaciju imovine tog preduzeća, za šta je Vlada zainteresovana, što je više puta i konkretno potvrđivano", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva su kazali da, s obzirom na to da su Vlada i bivši zaposleni najveći povjerioci tog preduzeća, intenzivno razmatraju modele i procedure za valorizaciju imovine kompanije "Radoje Dakić". prenosi Mina.

Cilj tih aktivnosti je, kako su objasnili, da se što prije definiše jasan model koji bi bio osnov za raspisivanje međunarodnog javnog tendera.

"U tom pogledu, otvoreni smo za saradnju sa svima koji su zainteresovani da se pitanje naplate potraživanja od kompanije što prije riješi", poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: