Smanjeni prihodi Telenora

Izazovno makro-ekonomsko okruženje kombinovano sa nižim cijenama interkonekcije imalo je kao posljedicu niže prihode, navode u Telenoru
62 pregleda 0 komentar(a)
Telenor, Foto: Arhiva "Vijesti"
Telenor, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.05.2012. 11:59h

Prihodi Telenora Crna Gora u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosili su oko 15,88 miliona eura, 6,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz kompanije.

Izvršni direktor Telenora, Kaaren Hilsen rekla je da je izazovno makro-ekonomsko okruženje kombinovano sa nižim cijenama interkonekcije imalo kao posljedicu niže prihode.

"Ipak, u izazovnom poslovnom okruženju, Telenor će i dalje biti posvećen jačanju liderske pozicije ulažući u najbolja rješenja i usluge namijenjene korisnicima", kazala je Hilsen.

Prema podacima sa sajta Telenor grupe, dobit Telenora Crna Gora prije poreza depresijacije i amortizacije (EBITDA) u prvom kvartalu iznosila je 43 miliona norveških kruna (NOK), odnosno oko 5,69 miliona eura prema aktuelnom valutnom kursu.

EBITDA je oko 14 odsto manja u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Operativni profit u prvom tromjesečju je iznosio 29 miliona NOK, odnosno 3,8 miliona eura, što je 19 odsto manje nego u uporednom periodu.

Tržišno učešće Telenora Crna Gora u ukupnom broju korisnika na kraju prvog kvartala iznosilo je 39,8 odsto.

"Važno je da u teškim ekonomskim uslovima ostanemo posvećeni zadovoljavanju potreba naših korisnika", rekao je zamjenik izvršnog direktora za komercijalne poslove i prodaju, Brad Byblow.

"Nastavićemo sa inovacijama i donošenjem trendova novih generacija na crnogorsko tržište".

Tako će, kako je dodao, korisnici moći i dalje da biraju ponude koje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

Bonus video: