Podrška odluci Ivančevića da zatvori "Queen of Montenegro"

Žarko Radulović: Hotelijeri i investitori su uložili ogromni novac i podigli nivo usluga u hotelima koji legalno rade
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2012. 12:37h

Stav bečićke kompanije The Queen of Montenegro o zatvaranju hotela do 1. juna, potpuno je opravdan i predstavlja apel Vladi da zaštiti legalan rad hotelijera, smatra predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović.

Ivančević zatvara Queen of Montenegro >>>

Radulović je agenciji Mina-business kazao da su hotelijeri i investitori uložili ogromni novac i podigli nivo usluga u hotelima koji legalno rade.

"Oni su zaposlili nove radnike i samim tim, povećali prihode lokalnom i republičkom budžetu po tom osnovu", rekao je Radulović.

Kompanija The Queen of Montenegro, koja je vlasnik istoimenog bečićkog hotela, najavila je otkazivanje ugovorenih aranžmana i njegovo zatvaranje do 1. juna, ukoliko se u neposrednoj blizini postave privremeni ugostiteljski objekti.

Hotel Queen of Montenegro

Radulović je naveo da hotelijeri zdušno pomažu sve akcije na promociji destinacije i daju značajna sredstva.

"A u periodu kada ta sredstva treba da im se vrate dobili su kao nagradu od lokalne samouprave i nadležnih organa 650 privremenih objekata na području Opštine Budva i oko 300 privremenih objekata u zoni morskog dobra, koji rade od juna do 15. septembra, a po pravilu su skoncentrisani oko objekata u koje je uloženo najviše novca", objasnio je Radulović.

Prema njegovim riječima, zanimljivo je da vlasnici tih privremenih objekata dobijaju dozvolu za rad, da nude iste proizvode kao hoteli.

"Svi smo svjedoci da te tezge rade bez fiskalnih računa, sa damping cijenama", naveo je Radulović.

On je dodao da, s obzirom na to da se to ponavlja iz godine u godinu i da se broj privremenih objekata povećava, CTU podržava kompaniju Kvin ov Montenegro.

"Oglasićemo se i zvaničnim saopštenjem za javnost i našim stavovima po tom pitanju", najavio je Radulović.

Galerija

Bonus video: