Kotor bogatiji za 1.200 ležaja

Predsezonu je, kaže Krcić, omelo kišovito vrijeme, ali je i pored toga, posebno od 15. aprila, evidentna svakodnevna posjeta kotorskim bedemima
0 komentar(a)
Kotorska svakodnevnica, Kotor, Foto: Anto Baković
Kotorska svakodnevnica, Kotor, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 26.04.2012. 12:44h

Kotorska turistička ponuda je, u odnosu na prošlu godinu, danas bogatija za 1,2 hiljade novih kreveta, saopštio je direktor Turističke organizacije Kotor (TO), Mirza Krcić. "Tako je sada, i pored nedostatka hotela većeg kapaciteta, u ovoj vrsti smještaja ukupno 1,5 hiljada ležaja, dok je u privatnom 3,5 hiljada“,rekao je Krcić agenciji Mina-business.On očekuje bolju sezonu od prošle, a samo kroz izletnički segment smatra da bi grad trebalo da posjeti 200 hiljada turista. "Do 1. novembra imamo i najave gotovo svakodnevnih uplovljavanja, čak i po nekoliko putničkih brodova dnevno“, kazao je Krcić.

Predsezonu je, kaže Krcić, omelo kišovito vrijeme, ali je i pored toga, posebno od 15. aprila, evidentna svakodnevna posjeta kotorskim bedemima.

On smatra da su preduzetnici prepoznali i značaj otvaranja suvenirnica, o čemu svjedoči i otvaranje Kotorske suvenirnice, u srijedu, najvećeg prostora te vrste u gradu. Na pitanje što vidi kao najreprezentativniji kotorski suvenir, on je odgovorio da ne bi ništa posebno izdvajao.

"Tu su svakako ključevi Starog grada, katedrala, crkva Svetog Nikole, gradske zidine“, kaže Krcić. On je rekao da TO Kotor može značajno pomoći suvenirnicama kroz reklamiranje putem flajera koji se dijele turistima na ulazu u Stari grad. "Takođe, tu je i mogućnost predstavljanja na turističkim sajmovima po regionu i Evropi“, kazao je Krcić. On je naglasio da TO trenutno dijeli flajere turistima sa mapom Starog grada na osam jezika.

Bonus video: