Predrag Bošković opet na čelu odbora direktora Rudnika uglja

Bošković, koji u Odboru zastupa interese države, jednoglasno je izabran na konstitutivnoj sjednica održanoj u Pljevljima
82 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vesko Belojević
Predrag Bošković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.04.2012. 17:22h

Za predsjednika Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja, ponovo je izabran Predrag Bošković koji je i u prethodnih nekoliko godina bio na čelu te jedne od trenutno najuspješnijih crnogorskih kompanija.

Bošković, koji u Odboru zastupa interese države, jednoglasno je izabran na konstitutivnoj sjednica održanoj u Pljevljima.

Skupština akcionara pljevaljskog Rudnika uglja petog aprila izabrala je sedmočlani Odbor direktora u kojem su ostali svi dotadašnji članovi osim Milana Kastratovića, čije je razrješenje tražio Aco Đukanović čiji je kapital zastupao.

Umjesto Kastratovića, izabrana je pravnica Vesna Bogdanović, sekretar u Prvoj banci Crne Gore.

Osim Bogdanović i Boškovića članovi Odbora direktora su i Filip Vuković i Munir Redžović, koji zastupaju državni kapital kao i Masimo Anđelo Sala, Masimo Tiberga i Paolo Roseti predstavnik A2A.

Konstitutivnoj sjednici do izbora predsjednika predsjedavao je izvršni direktor Rudnika Vuk Roćen, koji je bio i predsjedavajući Skupštine akcionara Rudnika uglja na kojoj je izabran Odbor direktora.

Odbor direktora juče je utvrdio Predlog izvještaja o radu i poslovanju za 2011. godinu, kao i Predlog odluke o raspodjeli profita po godišnjem računu u 2011. godini. Pored toga, Odbor je donio Odluku o sazivanju XV redovnog zasjedanja Skupštine akcionara za 25. jun.

Bonus video: