Pekovićeva firma u minusu 3.000 eura

„Spencer Hill“ prošlu godinu završio sa gubitkom. U vlasništvu ima nekretnine vrijedne 25 miliona
216 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Facebook.com
Nikola Peković, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 21.05.2018. 19:17h

Proslavljeni košarkaš Nikola Peković ne može da se pohvali, kako je u prvoj godini, od kada je preuzeo gazdovanjem elitnim bečićkim hotelom Mediteran dobro poslovao jer je njegova kompanija „Spencer & Hill“ završila sa gubitkom od tri hiljade eura.

To piše u finansijskom izvještaju predatom Poreskoj upravi, gdje se navodi da ova firma je vlasnik nekretnina vrijednih od čak 25 miliona eura.

Peković je prošlog ljeta kupio bečićki hotel za osam i po miliona eura, kome je stvarna vrijednost, kako stoji u izvještaju jer je u pitanju jedina imovina koja se u katastarskoj evidneciji Uprave za nekretnine vodi na ovu firmu, vrijedi tri puta više.

“Spencer & Hill“ se krajem prošle godine uknjižio kao vlasnik hotela, koji je prethodno bio upisan na ime Pekovića.Njegova firma se odmah kreditno zadužilana šest miliona eura.

Peković je, kako su „Vijesti“ objavile, krajem jula potpisao kuporodajni ugovor sa stečajnom upravom firme Maestraltours Blaža Dedića, biznismena koga su sprski mediji povezivali sa optuženim narko bosom Darkom Šarićem. Mediteran je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i tokom četiri godine, stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zaintresovanih kupaca, da bi na kraju ponuda Pekovića od 8,5 miliona eura prihvaćena.

Peković se prije dvije i po godine vjenčao u ovom hotelu, a vjenčani kum mu je bio, dugogodišnji prijatelj Duško Šarić, brat optuženog narkobosa Darka Šarića

Peković je osim hotela, vlasnik dvije najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori, budvanskog „Top Hilla“ i kotorskog „Maximusa“, koje je, po sopstvenom priznaju kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale bio uveden stečaj.

Pekovićeva firma planira da u okviru kompleksa Mediterana na mjestu velikog akva-parka i parkinga bećićkog hotela gradi jer su na ovim lokacijama planskim dokumentima ucrtana tri solitera od po deset spratova.

“Spencer & Hill” je predao zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova opštinskom Sekretarijatu za urbanizam.

Top Hill pozitivno posluje

Druga Pekovića firma, „Top Hill“, koja gazduje najpopularnijim diskotekama na ovom dijelu Jadrana, kotorskim „Maximusom“ i budvanskim „Topl Hillom“, za razliku od ove koja se bavi hotelskim biznisom, prošlu godinu završila je sa dobitkom od 33,318 eura. Ipak, ni ovim poslovnim rezultatom se „Top Hill“ ne može pohvaliti ako se uzme u obzir da su 2016. završili sa pozitivnim neto rezultatom od 214.841 euro, dok je 2015. završila sa dobitkom od 349 hiljada eura.

Imovina „Top Hilla“, kako stoji u izvještaju, je procijenjena na 2,9 miliona eura i odnosi se na poslovne prostore, koje kompanija ima u vlasništvu u kotorskoj Citadeli, gdje se nalazi „Maximus“.

Bonus video: