Vlada je pokrovitelj uništenja ski centra "Bjelasica"

"Nas ne interesuju vaše političke igre samo tražimo od ove države da formira institucije koje će raditi u skladu sa zakonom..."
0 komentar(a)
snijeg skijanje Bjelasica, Foto: Dragana Šćepanović
snijeg skijanje Bjelasica, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.04.2012. 10:09h

Bivši radnici Ski centra "Bjelasica" traže reviziju stečajnog postupka i vraćanje imovine manjinskim akcionarima jer smatraju da je "više nego jasno da je stečajni postupak urađen nezakonito".

"Stečajna mafija je po uhodanom receptu uništila ovo preduzeće, koje su radnici i društvo godinama mukotrpno stvarali, kako bi za male pare vrijedna imovina dospjela u ruke ljudi bliskim vlasti. Posebno smo ogorčeni što je to urađeno uz pomoć institucija (sudstva, tužilaštva, policije i izvršne vlasti) koje su nas lagale, pljačkale", navodi se u pismu koje potpisuje Ratko Čogurić, predstavnik bivših radnika “Ski centra Bjelasica”.

"Svi naši pokušaji da u okviru domaćih institucija sistema privedemo pravdi počinioce ove očigledne korupcije i organizovanog kriminala do sada nijesu imali uspjeha jer smo nailazili na opstrukciju onih kojima je u opisu posla da primjenjuju zakon".

U dopisu se navodi da "Vlada ne samo što je tolerisala nezakonite radnje sudstva, tužilaštva i policije već je bila pokrovitelj uništenja ovog preduzeća. Štiteći ljude koji su grubo kršili zakon dovela je, kako stoji u pismu, radnike na rub egzistencije i zato je vrijeme da takva vlada ode u istoriju.

"Nas ne interesuju vaše političke igre samo tražimo od ove države da formira institucije koje će raditi u skladu sa zakonom, nije nam bitno ko će sastaviti novu vladu već da taj koji dođe počne graditi institucije koje će biti u službi svih građana, a ne samo povlašćenih pojedinaca. Mi samo tražimo da se stvore uslovi da normalno radimo i živimo", ", navodi se u pismu radnika "Ski centra Bjelasica".

Bonus video: